Forum

En hızlı veri kopya...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

En hızlı veri kopyalama sistemi nedir ?

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
681 Görüntüleme
(@VedatKaplan)
Gönderiler: 27
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar merhaba. Kafama takılan bir soruyu paylaşmak istedim sizlerle.  Yardımcı olursanız çok memnum olurum. 🙂

 

Ben sr-pc4 kart okuyucu üzerinden yaklaşık 250gb görüntüyü2 ayrı raid0 raidboxa yaklaşık 50 dakikada kopyalıyorum. Fakat bu raidbox lardan usb ile 250 gb veriyi transfer etmem yaklaşık 2 saatimi alıyor. Bunu beklemek hem can sıkıcı hem işleri aksatıyor.

 

Daha önceki çalıştığım post prodüksiyon şirketindeki apple workstation da yaklaşık 350gb veriyi takriben 5 - 10 dakika arasında diğer raidboxlara kopyalayabiliyordular. Haliyle orada bu performansı gördükten sonra , acaba nerede hata yapıyoruz diye araştırmaya karar verdim fakat pek bi sonuç elde edemedim. Bende sizlere danışmaya karar verdim 🙂

 

Kullandığımız diskler wd 3tb green diskler 7200rpm. Kullandığımız raidbox storex d40r. Acaba bu kopyalama yavaşlığının nedeni nedir? Nerede hata yapıyoruz ya da ne yapmalıyız daha hızlı veri transfer etmek için?

 

 
Gönderildi : 22/08/2015 21:32

(@mertkibar)
Gönderiler: 854
Noble Member
 

öncelikle kullandığınız wd green hardiskler enerji tasarrufu yapılması için tasarlanmıştır. bu diskler düşük enerji ve düşük motor gücüyle çalışır. bu sebeple okuma ve yazma oranı düşüktür.

size tavsiyem bu diskler yerine WD 3.5" Red Pro Sata 3.0 hardiskleri kullanmanızdır. Mevcut disklerinizden 10 kat daha hızlı verim alırsınız.

Raid0 kullanmanızı hiç tavsiye etmem, hardisklerden birinde veri kaybı olursa, tüm verileriniz uçar..

raid 0 da veri kopyalama hızı düşüktür. birde kullandığınız diskler raid yapılandırması için uygun değildir.

kullandığınız raidbox cihazı çok başarılı değil, onun yerine qnap marka Ethernet üzerinden çalışan veri depolama sistemine geçip, size tavsiye ettiğim diskleri de alıp raid10 yaparsanız inanılmaz performans alırsınız. Verileri de Ethernet üzerinden aktarırsanız usb den falan çok daha hızlı olur.

 

 

 
Gönderildi : 23/08/2015 12:07

(@VedatKaplan)
Gönderiler: 27
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Çok teşekkür ederim. Hemen deneyeceğim. 

 
Gönderildi : 23/08/2015 16:03

Paylaş: