Forum

Casper Nirvana NB 1...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Casper Nirvana NB 15.6 inç ses sorun hk

9 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
7,587 Görüntüleme
(@emreakdag)
Gönderiler: 234
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Başlıkta belirtmiş olduğum dizüstü bilgisayarımızda ses sorunu oluşturmaktadır. İnternet üzerinden müzik dinlediğimiz zaman herhangi bir dakika sonrası ses kesilme sorunu yaşıyorum. Ses kartı driverini ve adobe flash player yazılımını silip tekrar güncelleştirdim. Sonuç olarak yine sorun devam etmekte. Kulaklık giriş yerine kulaklığı takıp çıkardığımız zaman ses geliyor. Lakin belirli bir süre sonra tekrar gidiyor. Kulaklığı taktığımızda bir sorun çıkmıyor. Hoparlör de sorun oluşuyor. Hiçbir hata mesajı penceresi gösterilmeden sesi kesiyor. Soruna çözüm olarak nasıl bir yol izlemeliyim ?

İyi Forumlar, Saygılarımla.

 

 
Gönderildi : 18/04/2015 18:18

(@semihimir)
Gönderiler: 310
Reputable Member
 

Emre Bey Selamlar,

Yaşadığınız sorun donanımsal bir sorun gibi gözüküyor.Deneme yanılma yaparak hoparlörlerinizi değiştirerek deneyebilirsiniz. Çözüm olmaz ise güney köprüsü sorununu gibi gorünüyor.Saygılarımla. 

 
Gönderildi : 18/04/2015 18:49

(@emreakdag)
Gönderiler: 234
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Semih Bey Merhaba,

Donanımsal bir sorun olduğunu bende düşünmüştüm. Şöyle birşey var donanımsal bir sorun olsa ses çıkışını hiçbir şekilde sağlamaması gerekmez mi?

 
Gönderildi : 18/04/2015 19:02

(@recepyuksel)
Gönderiler: 1893
Üye
 

Emre bey merhaba,

Bu NB'da Windows 10' mu kurulu?

Niye sordum! benim HP NB'de ses ile ilgili herhangi bir sorun yaşamaz iken Windows 10 kurduktan sonra buna benzer bir sorunu bende yaşadım bir süre bu sebeple sordum. OS tarafında bir sorun yaşıyor olabilirsiniz diye sorguluyorum.

 

 

************************************************************
Probleminiz çözüldüğünde sonucu burada paylaşırsanız,
sizin ile aynı problemi yaşayanlar için yardım etmiş olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise "çözüldü" olarak işaretlerseniz
diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
************************************************************

 
Gönderildi : 19/04/2015 02:39

(@emreakdag)
Gönderiler: 234
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Recep bey merhaba

Hayır windows 7 yuklu.

 
Gönderildi : 19/04/2015 03:48

(@semihimir)
Gönderiler: 310
Reputable Member
 

Emre Bey Merhaba

Donanımsal problem olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu cihazların SİS chipsetine sahip. Bu chipsette bu tür problemler ile daha önce defalarca  karşılaştım, onlardan biri olabileceğini düşünüyorum. Sorunla karşılaştığım cihazlardan birinden  örnek vermem gerekirse wireless problemiydi. Cihaz zaman zaman wireless den düşüyor , bağlantı kopuyor, bilgisayarı kapatıp açınca wireless kapanıyor, webcam çalışmıyor gibi problemler karşılaşmıştım. Wireless,webcam, ses kartı gibi donanımların kontrolünü güney köprüsü yapmaktadır.Bilgi olması amacıyla yazıyorum kesinlikle yanlış anlaşılmasın lütfen.Forumda benden daha tecrübeli üstadlarım var.

Recep Hocam'ın da  dediği gibi OS tarafında da kontrol etmenizde fayda var. Saygılarımla. 

 
Gönderildi : 19/04/2015 04:04

(@emreakdag)
Gönderiler: 234
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Semih Bey,

OS tarafından oluşan problemler ne olabilir misal olarak ? Çözüm yoluna ordan başlayarak devam edeyim. Driver güncelliği ve adobe flash güncelliği kontrol edildi, ses ayarları varsayılan ayarlara değiştirildi. Eğer sorun güney köprüsünde ise bana düşen donanım tamircilerinin şevkatli elceğizlerine teslim etmek kalıyor. Yalnız benim aklıma takılan hoparlörden çıkış sağlarken kesinti yapıyorda kulaklık takılı iken neden kesinti yapmıyor. Güney köprüsü ses çıkışı jaklarıylada iletişim halinde olmuyor mu ?

 
Gönderildi : 20/04/2015 13:44

(@semihimir)
Gönderiler: 310
Reputable Member
 

Merhaba Emre Bey,

OS tarafında driver güncelleme işlemlerini yaptıysanız sıfırdan bir işletim sistemi kurarak deneyebilirsiniz.Ayrıca BIOS update yapmayı deneyebilirsiniz.

 
Gönderildi : 22/04/2015 05:49

(@TOLGAOYANAY)
Gönderiler: 1
New Member
 

Semih Bey merhabalar Casper Nirvana NB 15.6 aldım ancak ses düzeyini sona getirdiğim halde sesi çok az çıkıyor ''Realtek Hd Audio Yöneticisi'' diye bir bölüm var oradada ses düzeyi sonda   bu konu ile ilgili yardımcı olabilmeniz mümkünmüdür.Bu arada forum ilk defa kullanıyorum dogru yerdenmi yazıyorum onuda bilemedim 🙂

 
Gönderildi : 21/03/2016 03:21

Paylaş: