Forum

dell r720 hdd geniş...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

dell r720 hdd genişletme

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
448 Görüntüleme
(@erenbalta)
Gönderiler: 170
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

İyi günler arkadaşlar. Dell r720 bir sunucum var h710p controller var esxi 5.5 free sürümünü kullanıyorum.

üzerinde 2.5' 15k 300gb 3 adet sas disk bulunuyor. raid 5 olarak kurulu fakat ben depolama alanını genişletmek istiyorum. raid5 kurulu olduğu için sanırım aynı boyutta sas disk alıp eklemem gerekiyor. Benim öğrenmek istediğim 2 konu var. Serverlar hakkında pek bilgimde yok. Sorularıma gelince

sas değilde 250 gb ssd bir disk yada 1tb sata disk alıp taksam(ki nereye takacam alsam onuda anlamış değilim) çalışır mı? 

2. sorum ise diyelimki sas yada sata yada ssd hdd alıp taktım diyelim. bu hdd'yi raid'e ekleyip genişletebilirmiyim? yada raid 5 yapısını ellemeden ayrı bi alan olarak kullanabilirmiyim?

Ayrıca taktığım hdd'yi esxi data storage'e nasıl ekliycem yeni hdd alanını? kafam karıştı iyice yardımlarınız için şimdiden teşekkürler arkadaşlar. 

 
Gönderildi : 31/10/2014 05:13

(@ozgurmazlum)
Gönderiler: 2208
Illustrious Member
 

Eğer SSD diski dell üzerinden almazsanız support konusunda yardımcı olmuyorlar. Ekleyeceğiniz yeni diskleri farklı olarak göstermeniz mümkün fakat bu işlemler riskli işlemler daha önceden tecrübeniz yoksa ya profesyonel destek alın yada sunucunun tüm yedeklerini aldıktan sonra işleme bağlayın.

Dell arayüzünden değişikliği yaptıktan sonra ESX onu görecektir. Görmez ise scan datastore işlemi yararak gösterebilirsiniz. 

 
Gönderildi : 31/10/2014 12:18

(@AdemKARAMESE)
Gönderiler: 28
Eminent Member
 

Merhaba Eren Bey;

Eğer Mevcut Raid yapısına dokunmazsanız sorun olmaz. Yani mevcut yapıya disk ekleyerek alan genişletmek gibi bir durum maalesef çok kabul edilebilir bir konfigürasyon değildir. O yapıya kesinlikle dokunmamanızı öneririm.

Anladığım kadarı ile siz ekstra bir storage alanı eklemeyi düşünüyorsunuz, işte buna katılırım. Yalnız H710 kartının ve cihazınızın donanım konfigürasyonlarına göre size disk almanızı  önerebilirim. Bunun için bana özel mesaj ile Servis Tag numarasını iletiniz detaylı bilgi paylaşabileyim.

 

 
Gönderildi : 05/11/2014 23:30

Paylaş: