Forum

Daemon Tools Bilgis...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Daemon Tools Bilgisayarın Yapısını Bozuyor....mu?

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
588 Görüntüleme
(@muhammedyucal)
Gönderiler: 101
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Konuda bahsettiğim herkesin yakından tandığı daemon tools programı bilgisayarın sağlıklı çalışmasını engelliyor. 

Bende çoğumuzun olduğu gibi sıkılınca oyun oynayan birisiyim 🙂 Oyun oynayıpta daemon u bilmeyen yoktur illaki. Sorunu aylardır yaşıyorum ama nerden nasıl olduğunu bir türlü anlayamamıştım. Windows 7-8 sürümlerini kullanıyorum. 
Windowsu kurduktan sonra bütün programları sorunsuz şekilde kurup gayet güzel bir şekilde kullanıyordum. Daemon Toolsu kurduktan belli bi süre sonra bilgisayar saçmalamaya gereksiz yere kasmaya başladı. Özellikle USB girişleri bazen flash disk vb. şeyleri algılayıp bazen algılamıyordu. Cihazı taktığımda donanım olarak görmemekle beraber aygıt yöneticisine girip "Donanım değişikliklerini tara" butonuna bastığımda "Tak ve kullan uyumlu donanımlar taranıyor" penceresi çıkıp orada kitleniyordu. Görev yöneticisinden D-lite.exe asla kapanmıyordu. 

Sorun windows 7 ve 8 de devam etti. Sorunun benim bilgisayarımla alakalı olduğunu düşündüm. Cafemin ana pc sine de kurup orada da aynı hatayı alınca kronik bi hata olabileceğini düşündüm. Deamon un 4.xx sürümlerinin bi kaç farklısını kullandım sonuç aynıydı. Ancak ilginçtir cafedeki client bilgisayarlarda bu sorun çıkmadı. 

Bu yazıyı yazmamın sebebi asla deamon tools un hatalı bir program olduğunu anlatmak değildi. Belki sizlerdende bu sorunu yaşayan olmuştur. Dedim ya ana pc ve kendi bilgisayarımda bu sorunu yaşarken clientlerde yaşamadım. Eğer sizinde bu şekilde sıkıntınız varsa deamon tools u formattan sonra kurmayıp belli bi zaman o şekilde kullanıp sorun çıkıp çıkmayacağını sizde test edin.

 
Gönderildi : 23/10/2013 21:19

(@vasviuysal)
Gönderiler: 7889
Üye
 

daemon tools alternatifleri olan bir program sisteminizde sorun yaşatıyor ise virtual clone drive gibi alternatif bir program kullanabilirsiniz

 
Gönderildi : 23/10/2013 21:33

(@ibrahimDOGAN)
Gönderiler: 261
Reputable Member
 

Kendi makinem üzerinde yaklaşık bir yıldır kullanıyorum. herhangi bir sorun yaşamış değilim şu ana kadar

 
Gönderildi : 25/10/2013 13:50

(@muhammedyucal)
Gönderiler: 101
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

 dediğim gibi her bilgisayarda yapmıyor. Eğer bu tip sorunu olan varsa daemon tools kullanmayıp denesin diye bi bilgi vermek istedim 🙂 

Kendi makinem üzerinde yaklaşık bir yıldır kullanıyorum. herhangi bir sorun yaşamış değilim şu ana kadar

 
Gönderildi : 27/10/2013 19:28

Paylaş: