Forum

Dahili Telefon Hatt...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Dahili Telefon Hattını VoIP'ye Çevirmek

5 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
5,311 Görüntüleme
(@Mustafa_TURHAN)
Gönderiler: 2
Active Member
Konu başlatıcı
 

Şöyle bir sorunum var,

Lokasyon olarak iki farklı yerde bina var ve akıllı telefon kullanıyorum. Cep telefonu numaramı vermek istemiyorum. Dahili hattı VoIP'ye çevirebileceğim bir sistem var mı? Uzun araştırmalar yaptım fakat bulamadım.

 
Gönderildi : 18/09/2013 22:25

(@AyhanKOSOGLU)
Gönderiler: 112
Estimable Member
 

Selamlar;

 

eger ip santral yazilimi kullaniyor iseniz akilli telefonunuza uygulama yukleyerek telefonunuz internete bagli oldugu surece dahili telefon gibi kullanmaniz mumkun... Karel bunu destekliyor mesela ... 

 
Gönderildi : 19/09/2013 11:21

(@ibrahimDOGAN)
Gönderiler: 261
Reputable Member
 

Benim bidiğim secenek olarak ya santral üzerinden yapılılır yada centrex hizmeti almalısın. bunların dışında bu işlemi yapabilecek bir sistem yok diye biliyorum

 
Gönderildi : 30/09/2013 13:02

(@mertkibar)
Gönderiler: 855
Noble Member
 

Bu konuda tek yapmanız gereken ip pbx santral almanızdır.

IP PBX santrale mevcut analog telefon hatlarınızı da bağlarsınız.

Şirket içine ip telefon destekleyen switchlerden alıp masalara cat6 kablo çekip, ucuna ip telefon bağlarsın.

Aynı switche santralı de bağlarsın, ip vs bilgileri telefona tanımlarsın. Santralın yönetim panelinden gerekli konfikasyonu yaparsın.

Uzak şubeler için mevcut internet hattına ek voip modem takarsın. Santraldeki tanımlı bilgileri girersin. Kaç kişi kullanacaksa yine masalara ip telefon çekersiniz.

Cep Telefondan kullanmak için, ip santral üreticisi size mobil yazılımı verir onu kullanarak cepten de kullanabilirsiniz.

Bu sayede her yerden aynı telefon numarasıyla ulaşım olur.

Ben böyle bir alt yapı kurmuştum. Merkezdeki sekreter 101 basınca, şube telefonu çalıyor. Merkez 105 basında merkezden şubedeki Ahmet beyin telefonu çalıyor. Merkez ve Şubeler kendi aralarında ücretsiz konuşuyor.

Bu kadar uğraşmam diyorsan turkcell'in ip santral hizmeti var. Onu da kullanabilirsin.

 

 

 
Gönderildi : 16/10/2013 19:20

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Şöyle bir sorunum var,

Lokasyon olarak iki farklı yerde bina var ve akıllı telefon kullanıyorum. Cep telefonu numaramı vermek istemiyorum. Dahili hattı VoIP'ye çevirebileceğim bir sistem var mı? Uzun araştırmalar yaptım fakat bulamadım.

 

Merhaba hali hazırda bulunan analog kablo yapısını bozmdan VOIP yapmak istiyorsanız FX GW cihazına ihtiyacınız var DrayTek ATA 24 gibi birşeyler bulursanız işinizi halledecektir.

 
Gönderildi : 03/11/2013 04:38

Paylaş: