Forum

Sun Fire x4150 Disk...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Sun Fire x4150 Disk Ekleme

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
650 Görüntüleme
(@TurgutTASPINAR)
Gönderiler: 11
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabarlar arkadaşlar.

Çalışmakta olduğum yerde, Sun Fire X4150 cihazı üzerine raid 10 yapısı ile Suse Enterprise Server mevcut. Kullanılmakta olan otomasyon içinse Oracle 11g kurulumu yapılmış. Günlük ve haftalık yedekler script ile cronjob ile yapılmakta. Lakin disk alanı oldukça dolmuş durumda. Bir sas disk daha alıp raid 'e eklemeden sisteme eklemeyi ve yedekleme scriptimi buraya yönlendirmeyi planlıyorum. Satınalma birime 146GB 10.000 RPM SAS DISK şeklinde ihtiyaç belirttim lâkin arayan firmaların tamamı seri no istiyorlar. Başka bir disk alırsan çalışmaz, illâ SUN 'ın diski olacak ve ilgili part numarası olacak diye tutturdular. Böyle bir durum olabilir mi¿ Geçmiş tecrübelerim bana bunun olmaması gerektiğini belirtmekte.

İyi çalışmalar. 

 
Gönderildi : 04/03/2013 17:26

(@tolgaanit)
Gönderiler: 158
Estimable Member
 

merhaba,

 

Aslında başka üreticinin diskleri çalışır ama tavsiye edilen aynı part numarasından disklerin kullanılmasıdır. Ayrıca Sunfire cihazların disk kızakları diske özel üretiliyor. Disk kızaklarını da bulmak zordur. Bu sebeplerden aynı marka aynı part numarası diskleri kullanılması gerekiyor. Sun da durumlar normal cihazlardan farklı kısacası

 
Gönderildi : 19/03/2013 11:35

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

evet malesef Sun firmanasın sistemleri hiç bir firmaya benzemez. dedikleriği yapılması lazım özel spariş üstüne ülkeye geliyor zaten bir çok donanım

disk yetersizligine bir çözüm isterseniz size tavsiyem mevcut sun modelinde 4 gig ethernet oldunu biliyorum 2 etherneti bondig veya trank şeklinde nas server üzerinde NFSv4 + ZFS ile mevcut olan oracle db dizinine taşımanız. sun firmasınında önerdigi gibi storage network un diyer networklerden ayrı tutulması gerektiği gibi olabilir orijinal db yerine Snapshot da alabilirsiniz.

Neden NFS 4 ve ZFS derseniz NFS 4 dünyada en hızlı Network File Sistem olarak bilinir. ZFS ise Sun solaris sisteminde Dinamik compress ve güvenlik için kullanılan en iyi disk formatıdır.

 
Gönderildi : 19/03/2013 12:06

(@TurgutTASPINAR)
Gönderiler: 11
Active Member
Konu başlatıcı
 

@Tolga Anıt, yanıtınız için teşekkür ederim.

@Ali Hasan Mecid, sunucu fiziksel olarak bizim bünyemizde olmasına karşın içeriği bizim kontrolümüzde değil maalesefki. Malûmunuz, veritabanları medical otomasyon firmaları tarafından kontrol edilmekte. Bizim yapacağımız hiçbir uygulamayı kabul etmeyeceklerdir. Ve oluşabilecek herhangi bir problem durumunda da topu bize atacaklardır. Kaldı ki, mevcut sunfire 'i daha önceki medical otomasyon firması buna benzer bir bahane ile alınmasını mecbut kılmış. Yedekleme işi ve bu konudaki politikalar ise yine medical otomasyon firmasının kararı doğrultusunda uygulanmakta.

Yardımlarınız ve bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 19/03/2013 15:31

Paylaş: