Forum

Ekrankarti cok Isin...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Ekrankarti cok Isiniyor

7 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
460 Görüntüleme
(@NurettinTorun)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

Selam arkadaslar...

 Benim sorunum gtx 295 ekrankartinin cok isinmasi. PC 2 saat ortalama calistiktatn sonra bayagi isiniyor,

ondan sonra ilk treibersi cöküyor 10 dakika veya yarim saat sonra komple kendisini kapatiyor. Kartta herhangi bir hata yok.

Bilgisayar hakkinda Everestle yaptigim bu iki ressimde butun bilgileri bulabilirsiniz.

 Sauana kadar normal sogutmayi denedim yani bir kac tane lüfter ile ama ne yazikki basarisiz. son düsüncem ekrankartini degistirmeden önce alternativ sogutma yöntemlerini bir arastirmak mesela Su ile. (ama bu konuda hic bilgim yok, bunu hic deyeniniz oldumu ?? sonuc nasil menmun kaldinizmi ?? birde bana tavsiye ederseniz nasil bir set tavsiye edersiniz? )

 Bu konuda yardimci olursaniz cok sevinirim simdiden Tesekkurler.

 
Gönderildi : 12/01/2012 17:54

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4298
Co-Helper
 

treibersi nedir?

295 zaten ciddi ısınabilen bir kart. Kart'ın donanımından nasıl emin oldunuz? Isınma sorunu 2D kullanımda da oluyor mu? Gpu-z vs ile takip ediyor musunuz. Benchmark vs 3D'ye geçince mi başlıyor thermal limite dayanması. Kartınız 90 derecelere dayanıyorsa misal uzay montajda donanımsal, vrm problemleri olabilir. PowerS. verimi çok önemlidir, kaliteli midir. Kasa yapısı da soğutma da çok önemli. Resim de ki konf. da big tower kasa kullanılmasını tavsiye ederim. Su gibi soğutma seçeneklerine geçmeden bence uzay montaj da kartın güç girişi tarafı, arka, ön tarafına ek fan tutarak 2d, 3d testler ile sıcaklığını takip edin. Son yayınlanan dan bir önceki sürücüyü deneyin. 3D uygulamaya geçer geçmez 70 dereceyi aşıp termal limitini aşıyorsa çok yüksek ihtimal problem donanımsaldır garantiye gönderiniz.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 12/01/2012 20:59

(@NurettinTorun)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

donanimdan emin olmam ureticisine iki kez göndermem oldu ikisindede sorunsuz die geri geldi, sorun simdide garentisi bitti. isinma sorunu Herzaman oluyor yani film izleseniz bile oluyor 3D kullanmyiorum zaten sadece bos zamanlarda oyun (World of Warcraft) yada film gibi seyöeröe urasiyorum. Bu oyunda mesela butun grafik degerlerinidüsürmeme rahmen yinede 10 dakika oynadiktan sonra sicaklik 100°C buluyor.

kasanin resimleri bunlar orjinal hali sadece bu resimde ati ekrankarti var benimkinde ise 295 .

Sürücülerin hemen hémen hepsini denedim degisen bisey olmadi. hala sorunun ekrankartin kendisinde oldugunu düsünüyorsaniz ozaman direk kart almak daha mantikli olur sanirim benim icin.

 
Gönderildi : 13/01/2012 03:21

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4298
Co-Helper
 

Servisin söylediği önemli ama şüphe barındırın.

Kasanız özel bir model değil. Resim deki powers. takıldım hiç de iyi birşeye benzemiyor. Dediğim gibi 600w ve üzeri bir power ile deneyin verimi düşmüş olabilir. Anakartınızı söküp uzay montaj testler yaptınız mı hiç. Ek fanlar ile kartı, belleklerini serin tutmaya çalışmak...

Film ve WoW da o dereceye ulaşması kartın donanımı dışında ki seçeneklerin test gereğini ortaya koymasıyla birlikte kartın problemli olabileceğini düşündürüyor. Madem garantisi yok, thermal kremlerini temizleyip tazeleme yoluna gidebilirsiniz. Tr de bulması biraz zor olan özel Vga soğutucularından alınabilir ama bence gereksiz harcama olur. Önce problemi netleştirmelisiniz. GPU/Ram ısınması netleşirse Ek kaliteli heatsink kullanma yoluna gidilebilir.

Yada en iyisi vga'lar üzerine test bilgisi olan personele sahip firmalardan destek almak olacaktır.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 14/01/2012 20:18

(@KadirSenkaya)
Gönderiler: 4
Active Member
 

Bence ilk olarak ısıları bize söyleyin. 60-90 derece normaldir. Fakat 90'ı geçiyorsa sorun var demektir. Zaten GTX 295'te yüksek ısı çıkartabilecek bir kart.

PC'nizi uzun zamandır temizlemediyseniz temizlerseniz ısıyı biraz azaltacaktır.

Su soğutma olarak Corsair H70 öneririm. İnternette incelemelerini bulabilirsiniz.

http://bit.ly/wpMFWw 

 
Gönderildi : 15/01/2012 13:27

(@alienli)
Gönderiler: 248
Reputable Member
 

 

 

İlk görsel izlenim kasanın orta seviye diyebileceğimiz bir kasa olmaması.Bunu gerek iç hacim gerekse power çıkışları açısından söylüyorum.Ekran kartının diğer emsalleri , tamamıyla kapalı ve tüm donanım metal kutu altında.Fanları bir gözden geçirin.

Burada anakartın ve cpu'nun ısı değerleride önemli.

Buradaki sorunu test etmeden bulmaya olanak yok gibi.İlk olarak power ve anakarttan başlanabilir.Daha  sonra diğer devre elemanlarını test etmelisiniz.

 
Gönderildi : 29/01/2012 01:08

(@ilkaybaydur)
Gönderiler: 53
Trusted Member
 

Fanı ve soğutucuyu sökerek termal macununu yenileyip fanını temizleyip tekrar deneyebilirsiniz birde ekran kartının biosunu güncelleyebilirsiniz

 
Gönderildi : 27/02/2012 06:46

Paylaş: