Forum

fso yerine wifi
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

fso yerine wifi

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
417 Görüntüleme
(@anonim)
Gönderiler: 1779
Famed Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,
ağımız hakkında tecrübe ve yönlendirmenize ihtiyacım var. desteklerinizi rica ederim.

görev yaptığım firma yerleşim kapasitesinin yetersiz kalması sonucudunda karşı kaldırımdaki binaya doğru genişlemiş durumda. iki binayı ortadan ayıran bir yol var anlayacağınız. vakti zamanında iki bina arasına belediye bürokrasisi yüzünden asfalt altından bir tesisat kurulamamış buna karşın danışmanlığı yapan firma fso (free space optics) alt yapısı kurmuş iki binanında çatısında lazer optik cihazlar var bu cihazlar unmanagement olarak çalışıyor. (gücü coreswitche inen data kablosundan alıyor) kulağa hoş gelmekte gelelim sıkıntıya çok düşük model cihazlar olması sebebiyle 10mb hızda veri akışı soz konusu buda 70 kullanıcılı bir ağda nelere yol açar tahmin edersiniz.

cisco ürünleri arasında bu fso çözümü yerine her iki binada coreswitche bağlanacak, ağ/ip alt yapısını bozmadan entergre edilebilecek (her iki binada aynı ip blogunda), güç beslemesinde priz ihtiyacı olmayan ap tarzı bir cihaz muhakkak ki vardır. öneriniz olursa sevinirim. min 1gb stabil performans sağlayacak olması ve ciddi anlamda güvenlik kaygısı yaratmaması gerekmekte.

şimdiden çok teşekkürler

 
Gönderildi : 27/01/2015 22:21

(@m-oguzhanozkurt)
Gönderiler: 1323
Noble Member
 

Merhaba İhsan Bey ;

Xentino A400N iki adet AP ile işinizi çözebilirsiniz. Bu ürünler outdoor antenlerdir. Su korumalıdır. PoE çalışır yani enerji hattı çekmenize gerek yoktur. Bu ürünleri WDS Client yapılandırarak iki cihazı bir biri ile eşleştirir ve iki lokasyonu bir biri ile görüştürebilirsiniz. 

 
Gönderildi : 28/01/2015 03:44

(@anonim)
Gönderiler: 1779
Famed Member
Konu başlatıcı
 

çok teşekkürler Oğuzhan Bey, bir kaç alternatifle birlikte incelemelerimiz devam ediyor. sanırım çözeceğiz sorunumuzu 😀

 
Gönderildi : 28/01/2015 22:15

Paylaş: