Forum

MacBook - Vpn Bağla...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

MacBook - Vpn Bağlantısı Sorunu

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
643 Görüntüleme
(@yavuzcaliskan)
Gönderiler: 11
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,,
Macbook pro  kullanmaktayım ..wirelass ile internet bağlantımı sorunsuz şekilde kullanıyorum...Aynı zamanda Virtual box ile bir windows 7 kurulumu mevcut...

Benim sorunum
Çalıştığım şirketteki pc im windows 7  bir domaine bağlı uzakmasaüstü bağlantıları düzgün başka bir pc ile denedim..Fakat evde bağlanmak istediğimde  virtual box - Windows -7  üzerinden yada Macos işletim sisteminde  fortis client kullanıyorum bu arada sorunsuz olarak bağlanıyor her iki sistemdede fakat  interneti koparıyor bağlandığında bağlantıyı kestiğimde internet tekrar geliyor...

Sistem tarafında çok bilgim yok virtual box üzerinden win-7 sistemi sanal olduğu için sanırım mac in ağ yapılandırılmalarında falan bir hata yapıyor olabilirim ..

Bu sorunun giderilmesi için ne yapmam gerekiyor acaba ...??

Teşekkür ederim..

 
Gönderildi : 23/07/2014 19:50

(@tolgaasik)
Gönderiler: 383
Illustrious Member
 

Merhaba ,

Bazı VPN yazılımlarında veya VPN bağlantınızın advanced ayarlarında (yeri değişebilir) "use default gateway on remote network" opsiyonu aktif edilmiş olabilir. Bunu kontrol edebilirsiniz.

VPN bağlantısı yaptıktan sonra bağlandığınız ortamda proxy ayarı yapılmalı, gerekli olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

 Saygılarımla.

 
Gönderildi : 02/08/2014 15:30

Paylaş: