Forum

IP Bloğu Oluşturma
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

IP Bloğu Oluşturma

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
774 Görüntüleme
(@NumanKandur)
Gönderiler: 2
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

 Bir konu hakkında yardıma ihtiyacım vardır yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Sorunum;

local networkümüze IP bloğu eklemek istiyorum bunu nasıl hangi yol izlemem gerekiyor

Cisco 3945 Router

Cisco 3560 Switch

Router ayarları yapıldı büyük ihtimal ben 3560' ta bişe yapmam gerekiyormu yani 3560'ın bir portuna ethernet kablosunu taktığım zaman pc de o blogu alacakmı veya pc ye elle ıp verdiğim zaman diğer bloğa pink atabilecekmiyim ? 

 
Gönderildi : 02/10/2012 02:13

(@fatihyegin)
Gönderiler: 342
Reputable Member
 

Merhabalar...

 Öncelikle router'un ethernet interface'ine istediğiniz bloğu ve subnet maskını vericeksiniz.Routerdaki yeni ip bloğu verdiğiniz Ethernet portundan switchin bir portuna kablo çekip diğer boş olan portlarada pcleri bağlayabilirsiniz.Belli bir vlan yapınız yoksa hepsi default vlandadır ve pclere belirlediğiniz bloktan ıp verdiğiniz zaman kendi bloklarında pingleme yaparlar.Fakat farklı ip blokları söz konusu ise orada bir protokol yazmalısınız şahsen EIGRP tavsiyemdir.

 Pc sayınız fazla ise ip bloğunu yeni verdiğiniz interface içinde dhcp kurabilirsiniz.Ama PC sayısı az ise buna gerek yok açıkcası kendiniz elle girersiniz.

Kolay Gelsin...

 

 
Gönderildi : 02/10/2012 09:02

(@HakanALKAN)
Gönderiler: 125
Estimable Member
 

farklı subnetleri konuşturmak için routerda bir şey yapmanıza gerek yok. cisco 3560 switchler ip routing komutu ile vlanlar arası yönlendirmeyi kendileri yaparlar. burada local vlanlar arası haberleşme için routera gerek yok.

 
Gönderildi : 04/10/2012 12:10

Paylaş: