Forum

OneDrive Çıkış Yapt...

Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] OneDrive Çıkış Yaptığı İçin Açılmayan Masaüstü Dosyaları Kurtarmak

14 Yazılar
5 Üyeler
7 Reactions
207 Görüntüleme
(@MustafaDagistanli)
Gönderiler: 134
Estimable Member
Konu başlatıcı

Merhabalar.

Bir kullanıcımız, uzun süredir, farkında olmadan, şifresini bilmediği bir Outlook.com hesabına bağlı olarak OneDrive'a tüm profil klasörlerini eşitliyormuş ve bir sabah bilgisayarını açtığında, OneDrive online olmadığı için dosyalara erişim hatasıyla karşılaştı.

İlgili hesap kurtarılabilir durumda değil; kurtarma maili ve telefonu yok, kurtarma formuna girebileceğimiz veri yok, denendi ve olumsuz cevap geldi.

Veri kurtarma yazılımları veya sistem geri yükleme gibi bir yöntem var mıdır?

Bu durumda, dosyaları kurtarabilmiş bir arkadaşımız var mıdır?

Gönderildi : 20/03/2025 12:43
(@dogukansakin)
Gönderiler: 14
Active Member

Mustafa Bey selamlar,

OneDrive hesabına bağlı dosyalar eğer spesifik bir konum seçilmedi ise bilgisayar üzerinde C:/ > Kullanıcı Adı > OneDrive klasöründe depolanır eğer fiziksel olarak kullanıcı dosyaları eşlenik olarak bu disk içinde depolanıyorsa disk digger ile kurtarmayı deneyebilirsiniz. Veya ikinci bir öneri olarak diski bilgisayar içerisinden çıkarıp usb ile bir mac veya linux bilgisayara bağlayıp ilgili dizine erişmeyi deneyebilirsiniz.

Eğer dosyalar sadece onedrive cloud üzerinde ise hesap ile login olmadan malesef teknik olarak dosyalara erişebilmek mümkün değil.

Saygılarımla.

Gönderildi : 20/03/2025 13:26
ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4751
Co-Helper

Dosyaların linkleri, sync koptuysa sadece isimleri görünür o zaman hiçbir şekilde kurtaramazsınız onlar cloud dan downl. için linkler, kopmadıysa Doğukan'ın dediği yoldadır dosyalar.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 20/03/2025 15:53
(@MustafaDagistanli)
Estimable Member
Konu başlatıcı

@dogukansakin Teşekkür ederim Doğukan Hocam. Dosyaların tam sürümü masaüstünde olacak şekilde depolanıyordu. Diski usb ile farklı bilgisayara takıp, belirttiğiniz programla tarama başlattım.

Gönderildi : 21/03/2025 12:55
(@MustafaDagistanli)
Estimable Member
Konu başlatıcı

@ibrahimyildiz İbrahim Hocam, dosyaların hepsi masaüstünde oluşturulmuş yani offline çalışıyordu, o yüzden veri kurtarma seçeneğinden ümitlendim. OneDrive bağlantıyı keserken, kurtarılamayacak şekilde dosyaları kaldırıp linklerini bırakıyorsa, durum kötü 😊

Gönderildi : 21/03/2025 12:57
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33564
Illustrious Member Yönetici

Sonucu paylaşırsın, merak ettim bende.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 21/03/2025 13:23
ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Co-Helper

@MustafaDagistanli 
Geçenlerde onedrive'ı bozulan bir kullanıcı da öyle birşey yaşadık file'ların size'ları flan uçuyor link kalmıştı sadece o yüzden data recovery den ümit çıkmayacağını düşünmüştüm bende ama denemedik tabi. Gelse bile hash'lerinin bozulacağını düşündüm.
Evet sonucu paylaşırsınız iyi olur.
Ancak basit tool'larla file recovery önermem mutlafa surface scan öneririm diğer sector'lerden gelirse gelir. GetDataBack denenebilir.

Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 21/03/2025 13:43
(@dogukansakin)
Gönderiler: 14
Active Member

@MustafaDagistanli hocam dosyaları kurtarabildiniz mi acaba ? 🙂

Gönderildi : 22/03/2025 23:57
(@MustafaDagistanli)
Estimable Member
Konu başlatıcı

@dogukansakin Yarın dosyaları teslim ettiğimde belli our hocam. DiskDigger güzel uygulamaya benziyor, kurtarmaya başladığımda demo olduğunu fark ettim, lisans istedi, satın aldım ve 117.000 belge kurtardı. R-Studio'da olduğu gibi dosya konumu ve ismini getiremiyor, rastgele isimlerle bir klasörde topladı hepsini.

Sonra diski byte to byte kopyalayıp R-Studio ile de derin tarama yaptım, tüm dosyaları konumlarıyla birlikte kurtarmış göründü ama hiçbiri çalışmıyor.

DiskDigger'in kurtartıklarının çoğu çalışıyor ama doğru dosyalar mı bilmiyorum. Sonucu yarın yazarım.

Belki farklı metod kullanan kurtarma uygulamaları da denemek lazım, GetDataBack tavsiyesini de deniyeyim. Şimdiye kadar hep R-Studio kullanıyordum.

Gönderildi : 24/03/2025 09:33
(@resulsoydas)
Gönderiler: 1677
Noble Member

@ibrahimyildiz hocam, OneDrive Dosyaların url'e dönüşümü ile ilgili Microsoft'tan gelen bilgi aşağıdaki gibi.

Geçtiğimiz günlerde bir kullanıcımızda karşılaştık. Çözümpark'ta haberi var. Haberde dosyalara web'den ulaşılabildiği yazılı. Ama biz OneDrive Online'dan da ulaşamıyoruz.

https://www.cozumpark.com/microsoft-onedrivedaki-internet-kisayolu-hatasini-duzeltmek-icin-calisiyor/

Merhaba Resul Bey,

Üst birimler ile görüştüm, Yazılım ekipleri(PG) konu üzerinde  çalışmalarına devam ediyor. Bu neden ile şu aşamada doğrudan bir şey yapmanız gerekmiyor. Onlar arka planda çalışmalarını yürütüp çözüp sağlayacaklar. 

Saygılarımla, 

Merhabalar,

Konuy6a dair gelişmeleri bu link üzerinden takip edebilirsiniz. Ek olarak diğer kullanıcıların yazdıklarına istinaden Cihazın ve OneDrive hesabının silinmiş ögelerini kontrol ediniz. Dosyaların oraya gitme ihtimali olduğu söyleniyor.

OneDrive shared folders show up as Internet options in local folders · Community
Saygılarımla, 

Gönderen: @ibrahimyildiz

@MustafaDagistanli 
Geçenlerde onedrive'ı bozulan bir kullanıcı da öyle birşey yaşadık file'ların size'ları flan uçuyor link kalmıştı sadece o yüzden data recovery den ümit çıkmayacağını düşünmüştüm bende ama denemedik tabi. Gelse bile hash'lerinin bozulacağını düşündüm.
Evet sonucu paylaşırsınız iyi olur.
Ancak basit tool'larla file recovery önermem mutlafa surface scan öneririm diğer sector'lerden gelirse gelir. GetDataBack denenebilir.

Gönderildi : 24/03/2025 13:35
ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Co-Helper

@MustafaDagistanli 
O DD, r-stu. gibi uygulamalar işe yarar şeyler değiller onlar sadece deleted file'ları getirir siz dediğim uygulamayı deneyin bu tür durumlar için deep scan, surface scan gerekli yoksa zaten geliyormuş görünen dosya çalışmaz. Buralar da her zaman demeye çalışıyorum data recovery çok deneyim isteyen bir alan.

@resulsoydas
Hocam eyw haberdar olmuş oldum bunu görmemiştim.
Biz de yaşanan sorun buralarda geçene benzer bir konu değil, sadece kök neden olarak bu haberde geçene paralel.

Önerilerle birlikte anlatayım. Mic. bir süredir sharepoint tarafında onedrive ağacında bazı şeyleri değiştirmeye başladı bunların yetkilendirme ve dedikleri taşımayla ilgisi var ama neyi neden yaptılar pek anlaşılmıyor. Biz sanırım 2. ay itibariyle taşınan tenant'lara denk geldik. Biz de sadece 1 kullanıcı da yaşanan sorun benim geçmişte yaptığım birşeyle ilgili kullanıcının onedrive yetki ağaçlarını değiştirmişiz hatırlamıyorum 🙂 şimdi ki yeni düzenlemeyle çakışınca kullanıcı patladı. Başta sync tamamlatamıyorduk sonra benim yapmaya çalıştıklarımla onedrive'daki görünüm komple uçtu, aslında storage kayıp değildi. En son tenant ve kullanıcı bazında yetki ağaçlarını düzeltebilince sorun çözülmüş oldu. 

Sana da önerim sharepoint tarafında ki yetkileri kontrol edin, biraz karışık orda ki onedrive ağaçları, çalışan kullanıcı varsa onla kıyaslayarak ilerleyebilirsin ben öyle yaptım. Sanıyorum bu sorunlar daha önce kurum içi yada dışına share verilmiş kullanıcılarda yaşanıyor.
[Ben 365, Azure'u işte bunun gibi şeylerden sevmiyorum. Onprem de yetki, instance gibi problemleri çözmek dahası analizi çok daha kolay oluyor. 365 de PS le mahfoluyorsun, sürekli yetki sınırları, accessing timing'leri duvara toslatıyor. Ki bunlar çok küçük tenantlar. Dev enterprise tenantlar o kadar roll varken napıyor bilmiyorum hayal bile edemiyorum canları çıkıyordur. Evet var ama 365'e dokümantasyon ile hakim olmakta çok zorluyor]

Final de burada geçen local tarafta linked'a dönüşen durumu bu ve daha önce ki deneyimlerimle birleştirerek paylaştım. Localde ki veriyi final bozulma da geri alamadık, 2 dosya revizyonu kaybetmiş olduk. Çözüldükten sonra diskte ki dosyalar tekrar oluşmuş oldu. Haber de geçen konuyu şuan ben yaşamıyorum. 

Bu birkaç hafta önce ki kesintiler de hepsi paralel konular. Bunlar bir açık dolayısıyla arka tarafta bir şey değiştirmiş tenantlar da harf rakam bazlı bir sürü sorun çıktı anlık duyurularından anlayabildiğim oydu. Tenant'larda bazı karakterleri içeren onedrive'ları güncellemede uçurmuşlar sonradan düzeltebildiler. Bize reconnect'lerle çözülen bir sonuç çıktı ama arka da devasa sorunlar yaşadılar aslında 3 gün boyunca. Dünyayı bu kadar cloud'a ve birine bağlamak acayip risk.

Gönderildi : 24/03/2025 17:27
(@resulsoydas)
Gönderiler: 1677
Noble Member

Bizde 1 kullanıcıda sorun çıktı. Ve dediğin gibi dosya paylaşımı yapmış durumda. Ortak bir alan gibi düşünebilirsin. Desteğin bir çözümü yok. Baklım ne olacak. Bekliyoruz şimdilik. Neyse ki biz yetkiler vs. oynamadık 😉 . İyi Çalışmalar.

Gönderildi : 25/03/2025 10:07
(@MustafaDagistanli)
Estimable Member
Konu başlatıcı

DiskDigger'in kurtardığı dosyalara bakıyoruz, çok sayıda dosya kurtarılmış ama en önemli ve güncel olan 400 PDF dosyasından 38'i gelmiş.

@dogukansakin

@hakanuzuner

@ibrahimyildiz

GetDataBack deneyeceğim.

Gönderildi : 25/03/2025 16:40
ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Co-Helper

Geri dönüş için teşekkürler.

@resulsoydas
hocam o kullanıcının site collection adminlerini kontrol edin tenant admin yada service acc tek yetkili haline dönüşmüş olabilir. Burada konumları görünüyor.

https://www.sharepointdiary.com/2020/01/site-collection-administrator-sharepoint-online.html

https://services.northwestern.edu/TDClient/30/Portal/KB/ArticleDet?ID=2116

Gönderildi : 25/03/2025 18:27
Paylaş: