Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Microsoft Autocation sorunu

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
632 Görüntüleme
(@By_ToDD)
Gönderiler: 18
Eminent Member
Konu başlatıcı

[#550957]

Merhabalar, 

doğru yere açtımmı emin olamadım fakat en yakın bura geldi. 

Şöyle bir sorunum var;

onedrive hesabı var 1tb lık ve bunu domain hesabına bağlayıp microsoft yönetim panelinden kullanıcılar ekleyerek ortak alan kullanıyorum. Yönetim paneline girerken microsotf autocation onay ekranı geliyor ve giriyordum fakat telefonu sıfırlamak durumunda kaldım ve tekrar admin hesabımı uygulama içine eklemek istediğimde yapamadım. normalde uygulamaya erişemiyorum derdim sonrasında sms ile giriş seçeneği gelirdi. 

şimdi girmek istiyorum o seçenek gelmiyor, giriş seçeneklerinden adres ver şifre ile giriyorum bir hesap geliyor fakat benim ödemesini yaptığım hesap değil. 

nasıl yol alabilirim.

Gönderildi : 06/07/2026 16:43
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33857
Illustrious Member Yönetici

Bu hesap kişisel Microsoft hesabı mı, yoksa Microsoft 365 iş/okul hesabı mı? Ortak alan, domain ve kullanıcı yönetimi yaptığınızı söylediğiniz için büyük ihtimalle Microsoft 365 tenant üzerindeki admin hesabından bahsediyoruz. Eğer tenant içinde başka bir Global Admin hesabı varsa, o hesapla Microsoft 365 Admin Center veya Entra Admin Center’a girilip sizin admin hesabınızın MFA yöntemleri sıfırlanmalı. Bunun için kullanıcı seçilip Authentication methods bölümünden “Require re-register multifactor authentication” işlemi yapılır. Sonraki girişte Authenticator yeniden tanımlanabilir. Eğer tek admin hesabı buysa ve başka admin yoksa, bunu kendi başınıza panelden çözemezsiniz. Microsoft Support ile görüşüp “Global Admin MFA reset / tenant recovery / Data Protection team escalation” talebi açmanız gerekir. Microsoft, tenant sahipliğini ve kimliği doğruladıktan sonra MFA tarafında sıfırlama yapabilir. Giriş ekranında farklı bir hesap gelmesi, kişisel Microsoft hesabınız ile iş/kurum hesabınızın karışmasından da kaynaklanabilir. Bu nedenle admin hesabınızı tam kullanıcı adıyla denemeniz gerekir ( [email protected] veya [email protected])

Ödemesini yaptığınız aboneliğin hangi hesap altında olduğunu da kontrol edin. Kişisel Microsoft 365 aboneliği ile Microsoft 365 Business/tenant aboneliği farklı yapılardır. Kullanıcı ekleme, domain bağlama ve merkezi yönetim varsa doğru adres genelde admin.microsoft.com üzerinden erişilen iş hesabıdır.

Özetle, başka bir admin varsa MFA reset yapılır. Başka admin yoksa tek yol Microsoft Support üzerinden tenant recovery talebi açmaktır.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 06/07/2026 19:56
(@By_ToDD)
Eminent Member
Konu başlatıcı

cevap için teşekkürler, microsoft a talep oluşturdum. umarım çözülür

Gönderildi : 07/07/2026 09:05
(@By_ToDD)
Eminent Member
Konu başlatıcı

bir soru daha ben kayıt oluşturdum fakat en hızlı çözüm alabileceğim yol nasıl olur. (hangi mail adresi yada sayfa üzerinden) doğru yerden mi kayıt oluşturdum

Gönderildi : 07/07/2026 10:09
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33857
Illustrious Member Yönetici

EA anlaşmanız yani bir müşteri temsilciniz yok ise support case en hızlı yöntemdir, eğer büyük bir şirketseniz zaten sizin bir MS müşteri temsilciniz olur onu ararsanız severity A yapıp case' i hızlandırır. 

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 07/07/2026 10:14
Paylaş: