Forum

IBM Blade Center H
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

IBM Blade Center H

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
546 Görüntüleme
(@mecityondem)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

merhaba,


 IBM Blade Center H üzerinde çalışan HS21 XM blade sunucunun toplam 4 adet gigabit ethernet ve 2 adet Fiber SAN portu ile çalışacak şekilde yapılandırmak için hangi interconnect modulleri kullanmak gerekir ve bu modulleri Blade Center'ın arkasında bulunan hangi bay'lara takmak gerekir.


 Benim yapmak istediğim her bir ethernet portunu 4 adet ethernet switch'e ve her bir SAN portunuda iki adet SAN switch'e dağıtmak..


 Bu yapılandırma için expansion modul almak gerekir mi?


Bir de normal interconnect module ile Bridge module arasındaki farklar nedir? Neden bridge modul almak gerekir?


 Teşekkürler.

 
Gönderildi : 03/01/2009 08:16

(@NiyaziAKALIN)
Gönderiler: 5
Active Member
 

Mecit Bey,

Şu anki konfigürasyonuz nedir bilemiyorum ama 4 ethernet ve 2 fc istiyorsanız ibm multiswitch interconnect modüle ile bunu sağlayabilirsiniz.

Blade içinede qlogic ethernet and fiber expansion card almanız gerekecek. ibm bladelerde onboard olan iki adet ethernet kartı aynı switch modulüne bağlanamıyor. Expansion kart belki bağlayacağınız blade sayısı az ise 1-2 tane gibi düşünülebilr.Bunun için de iki adet boş  PCI-X yuva bulunuyor.Buraya network card takıp kullanabilirsiniz.

Not : Multi switch interconnect moduller içi boş şekilde gelir yanında ihtiyacınıza göre switch modül (FC yada Ethernet) ayrıca almalısınız.

 

Selamlar...

 

 
Gönderildi : 05/01/2009 16:32

Paylaş: