Forum

IBM X3400 TIP 7976K...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

IBM X3400 TIP 7976KGB MODEL KDKVXZR SERI NUMARALI SERVER HAKKINDA GORUSLERINIZ

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
367 Görüntüleme
(@ahmetadbay)
Gönderiler: 43
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

 

Merhabalar 2004 yilinda  kurulan sistem simdiye kadar  hicbir  donanimsal ve yazilimsal destek almamis olup  her hangi bir bilgi islem elemani olmadigindan  ``kapa\ac`` resetleyerek sorunlari  gidermisler dezmez ertelemisler diyeyim . baslayali  1 ay  olmadan sistem  down duruma  geldi demeye  kalmadi geldi   bayram tatilinde  elektirik sebekesi  problemlerinden  dolayi   ipcop firewall makinam ve adserver coktu  tum sistemi ayirip gecici ve mecburen modemden direk  nete cikiyorlar   dolayisi ile  dhcp ve dns modem uzerinden isliyor   ayni zaman da hp pro l 350 serverimde donanimsal ve yazilimsal olarak ciddi hatalar olustu.

hem sistemi yeniden yapilandirmak  hemde    elimde sifir  IBM X3400 TIP 7976KGB MODEL KDKVXZR makinasini kullanarak  maliyeti dusurmek istiyorum hdd alip   sistemde kullanmayi dusunuyorum sistem  yapimi  kisaca atmaya  calistim eksik yazi , bilgi ve anlatimim old ise  magzur gorun bu sorunlu yapinin  guzel tarafi ise  benim  yeniden  tasarladigim  bir yapinin  calisacak olmasi  beni heyecanlandiriyor. 

Fiziksel Yapi 

merkez binada  55 client  bulunmakta

proje gurubu ( 15 makina autocad ile  proje  ciziyor ve surekli  serverden dosya  cekmek durumunda dosya boyutlari 20 -100 mb arasinda mail trafigi  gunluk 2-3  gb )

satis gurubu ( 20 makina  ofis  uygulamalari ve yogun mail kullanimi ile  calismakta gunluk  3 gb  )

muhasebe  gurubu (5 makina  logo ve solon muhsebe  prg kullanmakta yogun olarak  muhasebe  kayitlari yapmakta 6 farkli sirketin mail trafigi  gunluk 2 gb  )

idari isler ve  yonetim ( 10 makina  standart  pc kullanicisi  mail ve  ofis  uygulamalari kullanmakta mail trafigi gunluk 1 gb )

teknik birim  ( 5 makina (dizustu) gemi teknik servisi icin yazlim prg. upragade  ve download yapmakta  mail trafigi 1 gb )

yukaridaki  tum kullanicilar  tum dosyalarini `file server` de  tutmakta  sistemde exchange bulunmamaktadir  

 sube1: 2 client bulunmakta (standart  pc kullanicisi  ofis uygulamalari  ve logo stok takibi)

sube2: 4 client bulunmakta  ( standart pc kullanicisi ofis uygulamalari ve logo stok takibi )

Donanimsal Yapi 

dc(file server) : HP Pro ML 350   uzerinde  3 x 146 gb  , 3 x 72 gb hdd  ve 2 gb  ram   

ad server :   pentium 4  hp   uzerinde 250 gb  sata hdd  ve  2 gb ram bulunmakta  

firewall : simdiye  kadar  ipcop kullanmakta idim yerine  Labris ten L2 flex utm firewall  dusunmekteyim (guvenluk duvari, vpn/ssl , web flitre, merkezi yonetim, 5651 kanuni zaman damgasi) yatirimi yapmak  dusuncesindeyim 

 

 TUM  COZUMPARK  AILESINE SIMDIDEN TESEKKUR EDERIM  

 

 

 
Gönderildi : 25/11/2010 14:57

(@alikemalturker)
Gönderiler: 1016
Noble Member
 

Merhaba ...

Burada önemli olan sizin istemcileriniz dosyalarının güvenliği sağllamak. Özellikle proje grubu çizimleri ve mailler burada önemli. Aşağıda sizin yerinize olsaydım yapacaklarımı yazıyorum...

Gereksinimler

55 İstemci için Firewall  - DNS - DHCP - Dosya Paylaşımı - Mail Server ...

Bunlar için seçeceğiniz bir linux dağıtımı işinizi görecektir. Dosya Paylaşımı için Free NAS öeneririm... DNS 'i u makine üzerine kurabilirsiniz. DHCP ve Mail Server  makinelerini daha düşük donanımlı makineler olarak ayarlayabilirsiniz.

 

Kolay gele 

 

 
Gönderildi : 26/11/2010 11:58

Paylaş: