Forum
Merhabalar, ME Service Desk Plus Standart ürünü ücretsiz olduğu için talep yönetiminde kullanmaya başlamak istiyoruz. Kurulumları gerçekleştirdik.
Kullanıcıların talep formuna gidip herhangi bir üye girişi yapmadan, talebini oluşturmasını istiyorum.
Daha önce bu şekilde kullanıma almış olan oldu mu ? Nasıl yapabilirim ?
Sisteme login olmadan manageengine formlarını kullanmasını mı istiyorsunuz? Teyit edebilir misiniz?
Merhabalar, @serkanates evet, aynı zamanda bilgi bankası ekranlarını da görebilsinler istiyorum.
Merhaba, öncelikle bu tür ürünleri bu şekilde özelleştirmek istiyorsanız öncelikle ücretsiz sürümden ücretli sürüme geçip destek almanızı öneririm. Yani forumlardan mutlaka bir yere kadar ilerlersiniz ancak kullanım arttığında ve T anında sıkıntı yaşadığınızda profesyonel destek alamazsınız. Para vereceksem ME mi almalıyım sorusu ayrı bir konu ama özetle ücretsiz sürümlerin bu tarz destek sorunlarının olduğunu unutmayın.
Anonim kullanım için admin panel' den users ve permissions bölümünden requesters bölümüne giriş yapın, sayfanın altında bulunan "allow anonymous requesters" gibi bir seçenek vardı, sürüme göre değişiyor olabilir hatırladığım kadarı ile bunu aktif etmeniz lazım. Eğer bunu göremiyorsanız free sürümden olabilir , server.xml veya web.xml i yapılandırmanız gerekebilir.
Bilgi bankası içinde benzer şekilde anonim kullanım için erişim aktif etmen yeterli olacaktır. Her makale için bir de visible to diye bölüm vardı, onu all users veya public sanırım yapman gerekli. Ama örnek bu URL internete kapalı diye düşünüyorum, aman açık olmasın zaten ücretsiz sürüm zafiyet vs sistemin içinden geçerler.
Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Merhabalar @hakanuzuner hocam,
Free versiyon olduğu için özelleştirme yapmak bir umudum yok açık söylemek gerekirse, piyasada konuşulduğu ve övüldüğü için kurup denemek istedim. Belli başlı temel isteklerimiz var onları karşılaması bizim için yeterli olacak.
İlerisi için talep/destek ve envanter yönetimi için öneriniz var ise yazarsanız sevinirim.
İnternete kapalı lokal hizmet olarak çalışacak, içeriden internete hizmet açmıyorum çok kritik değilse, genelde öyle durumlarda bulut uygulamalar daha mantıklı geliyor.
İlginizi için teşekkür ederim.
Şu anda bir bütçe ayırmayacaksan ME ITSM anlamında en iyi seçim olur. Bir dene beğenmezsen ITSM anlamında piyasada alternatif çok.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Şu anda bir bütçe ayırmayacaksan ME ITSM anlamında en iyi seçim olur. Bir dene beğenmezsen ITSM anlamında piyasada alternatif çok.
@hakanuzuner hocam;
Dediğiniz gibi alternatif çok. ServiceNow, Atlassian (Jira), yerli çözümler. Tecrübenize istinaden sıralama olmadan 3-5 alternatif alsak sizden hocam nasıl olur.
Alper hocamın "ITSM İçin Yol Haritası, Kritik Başarı Faktörleri ve Zorluklar" isimli makalesini de sürece hazırlanan arkadaşlar için paylaşayım.
https://www.cozumpark.com/itsm-icin-yol-haritasi-kritik-basari-faktorleri-ve-zorluklar/
Merhaba, SN artık TR de support vermiyor diye biliyorum, aksi halde SN tek geçerim, bu alanda Dünya da bir numaradır ancak pahalı ve kompleks bir sistem. Yani örnek kobi veya orta ölçekli şirketler için zorlayıcı olur. Aslında biraz müşteri segmentine göre sıralamak gerekir ise;
Enterprise segment için Service Now ve Ivanti çok iyidir. Belki Cherwell bilenler olabilir, onu da Ivanti satın aldı 🙂 Yani en iyi ürünler Ivantı ve SN. Ayrıca solarwinds web help desk ürününe de bakabilirsiniz. Çünkü SW tarafında da TR de yeterince partner var.
Sonra Kobi ve yine kurumsal karışık için aşağıdakileri önerebilirim;
Freshservice
Motadata
Jira
SysAid
Spiceworks
Daha küçük işletmeler için ise genelde açık kaynak öneririm;
OTRS ve GLPI
1. AD/LDAP entegrasyonu yapın. Kullanıcılar bilgisayarlarını açtıkları hesap bilgileri ile uygulamaya login olabilirler.
2- SMTP/Office365 ayarlarınızı yapın. Böylece kullanıcılar Web arabirimine girmeden e-posta atarak destek kaydı açabilirler.