Forum

Elektronik Belge Yö...

Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) Arayışı Hk.

14 Yazılar
4 Üyeler
4 Reactions
1,368 Görüntüleme
(@resulergun)
Gönderiler: 109
Estimable Member
Konu başlatıcı

[#550885]
Merhaba,
Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) için arayış içerisindeyiz açık kaynak veya yerli üretim bir yazılım var ise önerilerinizi rica ederim.

1. LDAP / Active Directory entegrasyonu

2. Rol, grup ve kullanıcı bazlı yetkilendirme (RBAC)
   Belge bazlı okuma, yazma, silme, indirme ve versiyon yönetimi izinleri

3. Doküman yükleme ve klasörleme yapısı
   Departman bazlı alanlar, yükleme/görüntüleme yetkileri

4. Sürüm (revizyon) yönetimi
   Yeni sürüm eklenince eski sürümlerin saklanması
   Sürüm tarihçesi, düzenleyen kullanıcı bilgisi, revizyon notları

5. Zaman damgası ve değişiklik geçmişi kaydı

6. Audit / denetim logları
   Görüntüleme, düzenleme, silme, indirme gibi tüm işlemlerin kaydı

7. İleri düzey arama sistemi
   Full-text arama ve metadata filtreleme (departman, tarih, yazar, durum, etiket)

8. Belge kilitleme mekanizması
   Eşzamanlı düzenleme çakışmalarını önleme

9. Doküman yaşam döngüsü yönetimi
   Otomatik arşivleme, silme ve yasal saklama süreleri

10. Versiyon karşılaştırma (diff) özelliği
    Metin belgeleri için satır bazlı değişiklik gösterimi

11. E-posta bildirim ve entegrasyon özellikleri
12. Sürüm etiketleme ve sürüm dallanması
13. Sürükle-bırak ve toplu yükleme desteği

Gönderildi : 19/11/2025 13:14
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33857
Illustrious Member Yönetici

Merhaba,

FileOrbis önerebilirim.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 19/11/2025 17:04
(@resulergun)
Estimable Member
Konu başlatıcı

@hakanuzuner Merhaba Hakan Bey, biz bu firma ile görüştük uzun zaman önce ancak bir konuda çözüm üretilememişti.

Gönderildi : 20/11/2025 17:11
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)

Olabilir, bir daha görüşün bence, ürün çok hızlı ilerliyor. Veya Varonis yani bunu ithal olanı var onuda deneyebilirsiniz. Ya da Citrix FileShare, özetle bu ürünler var ama biraz maliyetli. Yada tamamen dokuman yönetimi isteniyor ise papwerwork ile ilgilenebilirsiniz.

Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 20/11/2025 17:17
(@serkanates)
Gönderiler: 1369
Üye

Paperwork ve Bimser çözümlerini değerlendirme listenize almanızı öneririm. 

Kolay gelsin.

Gönderildi : 20/11/2025 23:45
Resul ERGÜN reacted
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)

EBA dan uzak durun yeter 🙂

Gönderildi : 21/11/2025 11:07
Resul ERGÜN reacted
(@resulergun)
Estimable Member
Konu başlatıcı

@hakanuzuner  @serkanates

Merhaba, Aslında bimser EBA ürününü inceliyordum; ihtiyaçlarımıza daha uygun olabileceğini düşünmüştüm. Logo’nun da bir doküman yönetim yazılımı bulunuyor ancak LDAP desteğinin olmadığını ve çözümün bulut tabanlı olduğunu öğrendim. Bu nedenle yapısı biraz farklı geldi; ekipleri konuyla ilgili yeniden dönüş sağlayacak.

WordPress tabanlı çözümler için ise BetterDocs veya Document Library Pro önerildi.  BetterDocs sanki çok esnek, localde çalışacağından WordPress  LDAP da çok iyi çalışıyor.

Gönderildi : 21/11/2025 11:16
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)

EBA sonuçta pek çok şirket kullanıyor. Bizim EBA tecrübemiz nedir? WAF başta IIS vb konularda müşterilere destek veriyoruz ve EBA bizi hep yoruyor, çok eski bir platform ondan, ama bu bizim köklü müşteriler eskiden kalma sürüm kullanıyor yeni modern bir şey yaptılar ise bilemem ama benim gördüğüm taş devrinden kalma bir uygulama. İç müşteri için iyi olabilir yani son kullanıcı ama biz danışman ve IT için büyük çile 🙁

Gönderildi : 21/11/2025 11:20
(@resulergun)
Estimable Member
Konu başlatıcı

@hakanuzuner ebayı yaklaşık 12 yıl önce kullanmıştım. O dönem ağırlıklı olarak iş akışları oluşturma ve şikayet yönetimi süreçleri üzerinde yoğunlaşılmıştı. Belge yönetimi tarafında da geliştirmeler başlamıştı; bugün bu özelliklerin çok daha ileri bir seviyede olduğunu düşünüyorum.

tasarım arayüzü o zamanlar pratiktir ve iş akışlarını tasarlamak kolaydı. Ayrıca ihtiyaç duyulduğunda bir danışman uzaktan bağlantı müdahaleleri hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyordu. 

Maliyet nasıl hünüz bilmiyorum, araştırmadım.

Gönderildi : 21/11/2025 11:28
Hakan Uzuner reacted
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)

Anladım, kolaylıklar diliyorum.

Gönderildi : 21/11/2025 11:54
(@serkanates)
Gönderiler: 1369
Üye

PaperWork uzun süredir gelişim gösteriyor. Detaylarını incelediğinizde doküman yönetiminden daha fazlası olduğunu siz de göreceksiniz. Bu noktada fonksiyonel ihtiyaç listeniz önemli. Muhtemelen ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. En son geçen yıl bilişim zirvesinde karşılaşmıştık. Yapay zeka entegrasyonu ile ilgili demo yapıyorlardı. 

Bimser ürünlerinde bildiğim kadarı ile QDMS yeni ürünleriydi. Ancak ben ürünlerden ziyade satış ekipleri ile ilgili olumsuzluk yaşadım. Portföye girdiğinizde agresif satış pazarlama stratejileri bir yerden sonra rahatsızlık vermişti. 

Her iki ürünü de aktif olarak kullanmadım ancak yerli ve uzun süredir sektörde olmalarının arkasında belli bir başarı hikayesi var elbet. Alternatif olarak Sharepoint ile ilgili uzman bir ekipten destek almanız durumunda da şapkadan tavşan çıkarabilen sonuçlar üretilebilirsiniz ancak tamamı sizin beklentileriniz, toplam sahip olma maliyetleri ile ilgili konular.

Ben sadece beğendiğim projeler olması nedeniyle tavsiye niteliğinde yönlendirdim. Hangi ürünü seçerseniz seçin, umarım sonunda iki tarafın da memnun kaldığı bir proje olur.

Kolaylıklar...

Gönderildi : 21/11/2025 23:50
(@riza-sahan)
Gönderiler: 18017
_

8 yıldır Bimser QDMS kullanıyoruz. Denetimlerde v.s. çok kolaylık sağlıyor. Doküman yönetim sistemi için gerçekten çok güzel bir yazılım. Teknik desteği çok hızlı ve başarılı. Ancak ana firma üzerinden ilerlemeniz gerekir. Bayilik sistemine geçmişler ana damarla ilerlemek en mantıklısı.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

Gönderildi : 03/12/2025 11:13
Hakan Uzuner reacted
(@resulergun)
Estimable Member
Konu başlatıcı

@riza-sahan teşekkürler ederim evet bu uygulama birazdaha yakın o kadar dağınık bir belgeleme yöntemi varki kurum içi belge numralandırma dahil almış başını gitmiş umarım işimiz kolaylaşır.

Gönderildi : 03/12/2025 19:46
(@riza-sahan)
Gönderiler: 18017
_

Ben teşekkür ederim. Bakım anlaşması fiyatları da oldukça iyi diğer bakım anlaşması yaptığımzı firmalara kıyasla.
Doküman yönetim modüllerinde bir tane şuda olsa deneilecek kısım yok. Olması gereken her şey mevcut. Biz ayrıca aksiyon yönetimi, düzeltici faliyet, kpi takip işlemlerini de yapıyoruz.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

Gönderildi : 04/12/2025 08:12
Paylaş: