Forum
Merhaba
Adobe pdf de aynı anda çalışmak için ne yapılabilir adobe suport ve docusign ile gorustum sadece yorum yapma özelliği oluyor,alternatif çözümleriniz var mı değerli fikirlerinizi alabilirmiyim
Adobe de böyle bir çözüm yok, Foxit PDF Editor (Advanced Collaboration) deneyebilirsiniz.
Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Merhaba;
Tam olarak ne yapmak istiyorsunuz? Microsoft 365 ile word, excel, powerpoint dosyalarında ortak çalışabilir, çalışmanızı PDF olarak dönüştürebilirsiniz.
@serkanates alternatif çözüm için teşekkürler ..
tek bir pdf dosyası olmadığı için dediğinizi yapmamız imkansız sürekli gereken bir çözüm arayışındayım
PDF dosyalarını siz mi oluşturuyorsunz yoksa dışardan gelen PDF dosyalarını mı düzenlemek istiyorsunuz?
@serkanates denetim tarafı hem kendi oluşturuyor hemde dışarıdan geliyor
PDF (Portable Document Format), belgelerin biçim bozulmadan paylaşılabilmesi için geliştirilmiş bir dosya formatıdır. Hangi cihazda, işletim sisteminde veya yazıcıda açarsan aç, görünümü değişmez. Yazı tipi, resim, tablo, sayfa düzeni gibi unsurlar sabit kalır. Bu yüzden sözleşmeler, faturalar, teklifler, resmi belgeler gibi dokümanlarda tercih edilir.
Siz bu amaçla oluşturulan bir formatı düzenlemek istiyorsunuz. Üstelik bu işlemi aynı anda birden farklı hesapla yapmak istiyorsunuz. Ayrıca PDF formatında çeşitli güvenlik seçenekleri (yazdırma, içerik kopyalama, sayfa aktarma, imzalama, form doldurma vb.) bulunmaktadır. Bu özelliklerin kısıtlanması durumu ayrıca problem oluşturacaktır.
Özetle sürecinizi yani PDF düzenleme talebinizi tekrar gözden geçirmek faydalı olur. Kendi oluşturduğunuz dosyalar için Microsoft ve Google çözümleri güçlü ortak çalışma yapıları sunar. Ancak mevcut PDF dosyalarının güncellenmesi konusu nasıl çözümlenebilir, benim geniş ölçekte tecrübem bulunmuyor. Platform bağımsız ortak formatta düzenlenmiş ve korumaya alınmış bir belgeyi düzenlemeye çalışmak, varoluş amacına aykırı bir talep gibi.
Elbette ihtiyaç olmuş olmalı ki çözüm arıyorsunuz, yanlış anlaşılmasın. Konu ile ilgili tecrübeli arkadaşlarım destek verecektir.
Koca adobe bunu yapmıyor ise bir nedeni vardır 🙂 bence bunu isteyen arkadaşların başka bir çözüm bulması lazım.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
@hakanuzuner Hocam şirket sahibi bile bu konu üzerinde baskı kuruyor 🙂 topladığım bütün bilgileri kendisine sunacağım
Ben seni anlıyorum, burada cevabım seni eleştirmek için değil, ben 2002-2006 yıllarında kobide çalıştım (sen kobide çalışıyorsun demek istemiyorum bu arada yanlış anlama lütfen), o nedenle böyle saçma sapan istekleri çok iyi biliyorum. O zaman çok gençtim henüz 22, yani yeni mezun ondan kuyuya bir taş atarlardı 40 gün uğraşırdım, sonra sonra endüstri standartları denilen şeyleri öğrendim. Özetle bir şirket ne kadar bu standartlara bağlı ilerler ise o kadar doğru olur, aksi halde insan gücü, para, zaman hep kayıp olur.
Toparlarsak adobe de yok, illa isteniyor ise foxit reader satın alacaklar 🙂 Ama onu da test etmeni öneririm.
@hakanuzuner rica ederim hocam ,bilgilendirme için teşekkürler foxit e mail attım donus bekliyorum
Talep global uygulamaya uymuyor kısaca öyle birşey yok.:) Serkan yukarıda pdf'in ne için olduğunu paylaşmış. PDF bir korunmuş biçimlendirme ile görüntüleme, taşıyıcı ve güvenirleştirme, signature dosya formatıdır.
Bu ortak çalışma ihtiyacı şöyle yapılandırılır özellikle sözleşmeler üzerinde çalışan kurumlar için.
Dışarıdan pdf yığınları gelir bunlar digital converted searchable pdf ise yani word'den save to pdf yapılmış gibi süreç kolay ve hızlıdır. Uygulamalar ile hızlıca to docx convert edilerek office, dms ortak çalışma formatlarına dönüştürülebilir.
Ancak uygulamada imza, paraf, mühür vs ve fiziki kopya olduğundan malum bu şekilde gerçekleşemiyor. Bunların dijitale aktarılabilmesi ve printed kopyaların işlenebilir, searchable hale getirilebilmesi için tek yöntem OCR scanning'tir malum. Bunu da adobe pro gibi yazılımlar yada tarayıcılar, ocr scan özelliği olan yazıcılar ile süreç hızlandırılarak yapılabilir.
Yani sizin, kurumunuzun pdf üzerinde ortak çalışma arayışı yerine OCR tarafında yetenek, hız kazanması gerekiyor olabilir.
Dosyaları hızlı ve doğru bir şekilde (bunun garantisi yok dosya iyi taranmamış, fotoğraflanmamış olabilir) office formatları yada DMS'inize aktardıktan sonra süreç bilindiği gibidir.
Kurumlar bu konuda kendi OCR modülü bulunan yada bilindik çözümleri destekleyen DMS ürünlerini tercih edebiliyorlar. Çünkü bir de word ve excel'in ortak çalışma yetenekleri ve olası sorunları DMS'lerin kurgulanmış arabirimlerine göre daha kötü durumda.
Bu işin fiziksel en hızlı yöntemi ise yazılım desteği iyi olan ABBYY, Adobe ile document scanner kullanmaktır. Bunlar OCR konusunda en hızlı çözümler.
Kurumsal yazıcıların da bir çoğu ABBYY corporate server ürünleri satarak bu süreci hızlandırabiliyorlar.
Fiziksel yüzlerce sayfa doküman, OCR ile searchable, editable çeşitli formatlara dönüştürülebilir.
Ben başta maliyetten kaçılarak foxit önermem çünkü müşterileriniz daha çok Adobe ürünleri kullanıyorsa sorun yaşanabiliyor.
Adobe Pro maliyetlidir uygulanmayacaksa ABBYY Finereader çözümlerini öneririm.
Finereader çözümleriyle kötü kalitede dosyalarda çok daha iyi başarım elde edilebilir ancak sahada manuel uygulama mutlaka gerekiyor. Tarayıcı, otomasyon çözümlerinin verimi kağıt üstünde herşeyi kategorilendiremedikleri için düşebiliyor.
Yani siz niçin bu talep oluştuyu öğrenip, convert/OCR süreci için yönetime uygun çözümü sunabilirsiniz.
Bir de sözleşme üstü çalışan kurumların compare, signature, meta tag edit ihtiyaçları olabiliyor. Bunlarla paralel çözümler sunan paket çözümler mevcut.
'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.