Forum

Msn Hata Kodu 81000...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Msn Hata Kodu 81000378

9 Yazılar
7 Üyeler
0 Likes
609 Görüntüleme
(@DenizVerman)
Gönderiler: 1289
Noble Member
Konu başlatıcı
 

arkadaşlar bi kullanıcımızda msn 8.1 versiyonu kullanılıyor giriş yapmaya çalıştığında Hata Kodu 81000378: Kişi listeniz kullanılamıyor hatası veriyor ve giriş yapamıyor bu sorunu nasıl aşabiliriz acaba bu konuda deneyim yaşayan arkadaşlardan yardım bekliyorum...

 
Gönderildi : 25/03/2009 13:49

(@harunkorkmaz)
Gönderiler: 278
Reputable Member
 

windows tarih ve saat ayarlarınızı kontrol edebilir misiniz? bilgisayarın tarihini özellikle

 
Gönderildi : 25/03/2009 13:59

(@DenizVerman)
Gönderiler: 1289
Noble Member
Konu başlatıcı
 

ona baktım tarih saat ile ilgili bir sıkıntı yok

 
Gönderildi : 25/03/2009 14:03

(@sinankahraman)
Gönderiler: 5225
Illustrious Member
 

MSN i komple kapatın ve 5-10 dk bekleyip tekrar deneyin.

 
Gönderildi : 25/03/2009 14:29

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Hata 81000314, 81000377 veya 81000378: Kişi listeniz kullanılamıyor

Bu iletilerden birini alırsanız, kişi listeniz kullanılamıyordur. Windows Live Messenger hizmeti teknik sorunlar yaşıyor olabilir. Oturumunuzu kapatın. Birkaç dakika bekleyin ve yeniden oturum açmayı deneyin.

İlgili konular

1. Bağlantı sorunlarını giderme

Windows Live Messenger oturumu açarken sorun yaşıyorsanız, sorunu düzeltmek için aşağıdaki sorun giderme tekniklerinden herhangi birini deneyin:
Messenger bağlantı ayarlarınızı denetleyin:
Messenger oturumu açamazsanız, Messenger'daki bağlantı ayarları (Internet bağlantınızla ilişkili ayarlar.) Windows Live ID veya .NET Messenger Hizmeti hizmetine bağlanmanızı önlüyor olabilir.


Araçlar menüsünü seçin ve sonra Seçenekler'i tıklatın.


Bağlantı'nın altında Gelişmiş Ayarlar'ı tıklatın.


Ayarlar iletişim kutusundaki HTTP bölümünde Sına seçeneğini tıklatın. Test sonuçları Bağlantı Sınayıcı iletişim kutusunda göründüğünde Tamam'ı tıklatın.


Tamam'ı ve tekrar Tamam'ı tıklatın.


Sınama sonuçlarını kullanarak hangi ayarların bağlantı sorununa neden olduğunu belirleyin.


Internet bağlantı ayarlarınızı denetleyin:
Başka bir web sitesini ziyaret ederek Internet'e bağlı olduğunuzu doğrulayın. Web sitesi açılmazsa, Internet'e bağlanma konusunda yardım almak için ISS (Internet servis sağlayıcısı. Internet'e erişim sağlayan şirket.) ile bağlantı kurun. Dana önce bir çevirmeli ağ üzerinden bağlanıyorduysanız, Internet bağlantı ayarlarınızı denetleyin.


Internet Explorer programını başlatın.


Araçlar menüsünde Internet Seçenekleri öğesini tıklatın.


Bağlantılar sekmesini tıklatın.


Ağ bağlantısı yoksa bağlantı numarası çevir'i tıklatın.


Güvenlik duvarı ayarlarınızı denetleyin:
Kullandığınız güvenlik duvarı (Bilgisayarı yetkisiz dış erişimden korumaya yardımcı olmak üzere tasarlanmış bir güvenlik özelliği, donanım, yazılım veya her ikisi de olabilir.) Messenger uygulamasını engelleyecek şekilde ayarlandıysa, Messenger oturumu açamazsınız. Bu sorunu çözmek için aşağıdakileri deneyin:


MSN Web Messenger web sitesini ziyaret edin.


MSN Web Messenger Başlat'ı tıklatın ve sonra oturum açmayı deneyin. MSN Web Messenger oturumunu açabilirseniz, Messenger güvenlik duvarı tarafından engelleniyor olabilir.


Bilgisayarınızda, üçüncü taraf (Microsoft ürünü olmayan) bir yazılım veya güvenlik duvarı yazılımı çalışıyorsa, yazılımın Messenger uygulamasının çalışmasına izin verecek şekilde ayarlandığından emin olun ve ardından yeniden Messenger oturumu açmayı deneyin.


Windows Live Messenger proxy ayarlarını temizleyin:


Messenger programını başlatın.


Araçlar menüsünü seçin ve sonra Seçenekler'i tıklatın.


Bağlantı'nın altında Gelişmiş Ayarlar'ı tıklatın.


SOCKS altındaki girişleri silin


Tamam'ı ve tekrar Tamam'ı tıklatın.


Windows Internet Explorer proxy ayarlarını belirleyin:


Internet Explorer programını başlatın.


Araçlar menüsünde Internet Seçenekleri öğesini tıklatın.


Bağlantılar sekmesinde LAN Ayarları öğesini tıklatın.


Ayarları otomatik olarak algıla onay kutusunu temizleyin.


Tamam'ı ve tekrar Tamam'ı tıklatın.


Notlar


Bilgisayarınızda ilk defa oturum açıyorsanız, hiçbir kişi listelenmeyebilir ancak yine de anlık ileti gönderebilirsiniz.


Kişi eklerseniz, hesabınıza başka bir bilgisayardan erişin; kişi söz konusu bilgisayarda görünmeyebilir ancak yine de anlık ileti gönderebilirsiniz.


Güvenlik duvarınızın veya donanımınızın Evrensel Tak ve Kullan (UPnP) (Bilgisayarları, çok çeşitli ağ aygıtları arasında uyumluluk sağlayan aygıtlara bağlamak için kullanılan yaygın bir standart.) desteği yoksa, giden 1863 bağlantı noktasını el ile etkinleştirmek bazı Microsoft .NET Messenger Hizmeti sunucularıyla doğrudan bağlantı kurmaya yardımcı olabilir.


2. Bağlantı durumunuzu ve ayarlarınızı denetleme
Internet bağlantısı ayarlarınızı ve durumunuzu Windows Live Messenger uygulamasında denetleyebilirsiniz.
Bağlantı durumunuzu denetlemek ve Bağlantı Sorun Gidericisi'ni çalıştırmak için:


Araçlar menüsünü seçin ve sonra Seçenekler'i tıklatın.


Sol bölmede Bağlantı'yı tıklatın.


Görüntünüzü yenilemek ve sinyal gücü, hesap adı ve bağlantı türü gibi geçerli bilgileri görüntülemek için Yenile'yi tıklatın.
— veya —


Bağlantı Sorun Gidericisi'ni çalıştırmak için Başlat'ı tıklattığınızda, sorun giderici sisteminiz ve bağlantı ayarlarınızla (Internet bağlantınızla ilişkili ayarlar) ilgili bir çözümleme gerçekleştirir. 802.11b kablosuz kartı kullanıyorsanız, Bağlantı Sorun Gidericisi kablolu bir bağlantınız olduğunu belirtebilir.


Son'u tıklatın.


Bağlantı ayarlarınızı sınamak için:


Araçlar menüsünü seçin ve sonra Seçenekler'i tıklatın.


Bağlantı'nın altında Gelişmiş Ayarlar'ı tıklatın.


Bağlantılarınızda birkaç sınama çalıştırmak için Sına'yı tıklatın.


Sunucu bağlantılarınızın günlüğünü kaydetmek isterseniz, Bağlantı sorunlarının giderilmesine yardımcı olması için sunucu bağlantılarımın günlüğünü kaydet onay kutusunu işaretleyin.


Not
Kişisel bilgileri içeren bir dosya Belgelerim\Alınan Dosyalarım klasörüne kaydedilir. Bu klasöre erişebilen herkes dosyayı açabilir.

3. Microsoft .NET Messenger Hizmeti durumunu denetleme
.NET Messenger Hizmeti durumu kapalıysa veya teknik sorunlar yaşanıyorsa, Windows Live Messenger oturumu açamayabilirsiniz veya uzun yanıt süreleri ile karşılaşabilirsiniz. Hizmet kapalı olduğundan veya teknik güçlükler yaşandığından Windows Live Messenger hizmetinde oturum açamıyorsanız, yeniden oturum açmayı denemeden önce lütfen en az 20 dakika bekleyin.
.NET Messenger Hizmeti durumunu denetlemek için, Yardım menüsünü tıklatın ve sonra Hizmet durumu'nu tıklatın.
— veya —
Oturumunuz kapalıysa, Messenger oturum açma penceresinin en altındaki Hizmet durumu'nu tıklatın.

Notlar


Windows Live Messenger doğrudan .NET Messenger Hizmeti hizmetine bağlanamazsa, bağlanmak için otomatik olarak tarayıcınızın HTTP proxy sunucu ayarlarını kullanmayı dener. Bağlantı başarılı olursa şu iletiyi görürsünüz: "Şu anda .NET Messenger Hizmeti ile varsayılan tarayıcınızın HTTP Proxy sunucu ayarlarıyla bağlantı kurmuş durumdasınız."


Messenger özelliklerinin çoğu aynı HTTP ağ geçidiyle olduğu gibi çalışır. Ancak dosya aktarımları, Paylaşım Klasörleri ve diğer bazı veriye duyarlı özellikler doğrudan .NET Messenger Hizmeti bağlantısına göre daha yavaş çalışır.


Doğrudan .NET Messenger Hizmeti bağlantısı yapmak için güvenlik duvarı ayarlarınızı denetlemeniz gerekebilir.


Yönlendiricinizde Evrensel Tak ve Kullan (UPnP) (Bilgisayarları, çok çeşitli ağ aygıtları arasında uyumluluk sağlayan aygıtlara bağlamak için kullanılan yaygın bir standart.) özelliğinin etkinleştirilmiş olduğundan emin olun.


4. Güvenlik duvarınız Windows Live Messenger oturumu açmanızı engelliyor
Kullandığınız güvenlik duvarı (Bilgisayarı yetkisiz dış erişimden korumaya yardımcı olmak üzere tasarlanmış bir güvenlik özelliği. Donanım, yazılım veya her ikisi de olabilir.) Windows Live Messenger uygulamasını engelleyecek şekilde ayarlandıysa, Windows Live Messenger oturumu açamazsınız.
Bu sorunu çözmek için aşağıdakileri deneyin:


MSN Web Messenger web sitesini ziyaret edin.


MSN Web Messenger Başlat'ı tıklatın ve sonra oturum açmayı deneyin.


MSN Web Messenger oturumunu açabilirseniz, Messenger güvenlik duvarı tarafından engelleniyor olabilir. MSNmsgr.exe dosyasını güvenlik duvarınızın izin verilenler listenize ekleme hakkında daha fazla bilgi için, güvenlik duvarınızın belgelerine veya web sitesine bakın.


Güvenlik duvarı yazılımınızı Messenger uygulamasının çalıştırılmasına izin verecek şekilde yapılandırdıktan sonra, Messenger oturumu açmayı yeniden deneyin.


Not
Güvenlik duvarınızın veya donanımınızın Evrensel Tak ve Kullan (UPnP) (Bilgisayarları, çok çeşitli ağ aygıtları arasında uyumluluk sağlayan aygıtlara bağlamak için kullanılan yaygın bir standart) desteği yoksa, bazı Microsoft .NET Messenger Hizmeti sunucularıyla doğrudan bağlantı kurmaya yardımcı olmak üzere giden 1863 bağlantı noktasını el ile etkinleştirmeyi deneyin. Daha fazla bilgi için güvenlik duvarınızın belgelerine veya web sitesine bakın.

5. Tarayıcınızı anlık ileti için yapılandırma
Windows Live Messenger uygulamasında etkinlik veya oyun paylaşmak için, tarayıcınızdaki güvenlik ayarlarının komut dosyasına (Önceden varolan program bileşenlerini yeni, ilişkili bir görev oluşturmak için bağlayan yaygın bir programlama görevi.) ve tanımlama bilgileri (Ziyaret ettiğiniz web siteleri tarafından oluşturulan ve bilgisayarınızda depolanan küçük metin dosyaları.) izin verdiğinden emin olmanız gerekir.
Windows Internet Explorer uygulamasını anlık ileti için yapılandırmak amacıyla:


Internet Explorer programını başlatın.


Araçlar menüsünde Internet Seçenekleri öğesini tıklatın.


Güvenlik sekmesinde Internet'i tıklatın ve sonra Özel Düzey'i tıklatın.


Komut dosyası altında, komut dosyası seçeneklerinin tümünün etkinleştirildiğinden emin olun.


Sıfırla listesinde, Orta veya daha düşük bir ayarı tıklatın ve sonra Tamam'ı tıklatın.


Gizlilik sekmesinde, kaydırıcıyı Orta veya daha yüksek bir değere kaydırın ve sonra Tamam'ı tıklatın.


 


Alıntıdır.

 
Gönderildi : 25/03/2009 14:41

(@muhammedkontek)
Gönderiler: 111
Estimable Member
 

Arkadaşlar internette araştırdığıma göre bu sorunu yaşayan bir çok kullanıcı mevcut.Ama çözüm hala bulunamamış gibi bişey, bulundu ise de yaygınlaşmamış hala demek ki


Bende şu an aynı sorundan müzdaribim , yazılanlar bir çok yerde yazıyor, ama çözüme ulaştırmıyor.


Çözüm konusunda bilgisi olan varmıdır acaba ?

 
Gönderildi : 23/06/2010 14:50

(@sinankahraman)
Gönderiler: 5225
Illustrious Member
 

Aslında bu hatanın çözümü MSN i kapatıp bir süre bekleyip tekrar açmanız. Olmadı ise birdaha aynı işlemi tekrarlamanız. Bu yöntem işe yaramıyorsa ve yukarıda yazılanlarda işe yaramıyorsa ;

  1. Başka adres ile açılıyor mu?
  2. MSN nin eski sürümünü yüklediğinizde sorun devam ediyor mu?
  3. Bilgisayarı MSN in çalıştığı bir tarihe geri alabilirsiniz.
 
Gönderildi : 24/06/2010 11:46

(@tayfundeger)
Gönderiler: 1935
VMware Guru
 

Merhaba;

Şifrenizi değiştirip tekrar denermisiniz.Şifreniz kısa ve sadece sayılardan oluşssun.böyle bir deneme yaparmısınız.Daha sonra tekrar eski haline cevirirsiniz.

Kolay gelsin.

Tayfun DEĞER
Cisco Champions, vExpert, VCP4/5/6, VCP5-DT, VCP-Cloud
https://www.tayfundeger.com
Mail: [email protected]

 
Gönderildi : 24/06/2010 11:54

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4287
Co-Helper
 

Bu tip durumlarda çözüm basit.


Users altında local ve aplication data altındaki msn folder'larının içeriğini boşaltmak.


Kişi listesi hatasını da bundan verir zaten. Login index'i ve kişi yansısı tutuluyor pc'de.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 25/06/2010 15:42

Paylaş: