Forum

Acronis ve 2 soru
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Acronis ve 2 soru

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
382 Görüntüleme
(@metinok)
Gönderiler: 12
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Forumlarda gördüğüm kadarıyla  Acronis bayağı başarılı bir firma ben 2 noktaya takıldım Acronis ürünleriyle ilgili, bu rünlerden almak istiyorum. Aydınlatırsanız sevinirim.


1..True Image ile donanımsal olarak RAID5 calısan sistemlerin imajı alınabiliyor mu? Ve geri donerken illaki RAID5 bir sistemem mi geri donmek gerekiyor, toplam disk boyu vb aynı mı olmalı(RAID olmayan sistemlerde de restore edilecek disk boyutu farklı olabiliyor mu?


2..Yine Acronis Disk Director server edition diye bir üürn var. RAID5 olan bir makinede 2 partition varsa, bunların boyutuyla oynarken sıkıntı yaşanma ihtimali var mı?


teşekkürler

 
Gönderildi : 03/02/2009 23:53

(@murataydin)
Gönderiler: 1517
Noble Member
 

Merhaba;

1- İlla Raid yapısı Olacak diye birşey yok. Raidli sistemde aldıgınız İmage'yi Raid olmayan bir sisteme Restore edebilirsiniz.

2- Disk üzerinde işlem yapmadan önce mutlaka image alın. Sorun cıkacagını sanmıyorum ama Yedek almak her zaman yararlıdır.

 
Gönderildi : 04/02/2009 01:14

(@huseyinbagdadioglu)
Gönderiler: 177
Estimable Member
 

Merhaba ,


Düşündüğünüz gibi donanımsal olarak Raid5 olarak çalışan bir yapının image'ını aldığınızda herhangi bir diske ya da başka bir raid yapısına örneğin raid 1'e döndüğünüzde herhangi bir problem yaşamayacaksınızdı.


Disk Director Server edition yazılımında ise yanlış bir işlem yapmadığınız sürece bir sıkıntı yaşamayacaksınızdır.


Kolay Gelsin.

 
Gönderildi : 04/02/2009 01:28

Paylaş: