Forum

Wireless Linksys
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Wireless Linksys

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
454 Görüntüleme
(@cesurdemirci)
Gönderiler: 38
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaslar,
evimde bir adet Linksys wireless router
bir adet pc
ve bir adet laptop var

pc ile wireless routera sorunsuz bir sekilde baglaniyorum ama laptopta sorun yasiyorum. Bugun laptop icin bir adet usb linksys wireless aleti aldim ama bir turlu modemle baglanti kuramadim. Cihazi calistirip baglan dedigimde baglandi diye uyari cikiyor ama wireless olarak modeme ne pink atabiliyorum nede  nete cikabiliyorum. Hersey gayet normal gorunuyor  SSID ismi dogru passshare dogru giriliyor baglanti hizi 54 mb diyor ama modeme pink bile atmiyor. Sunuda belirtmek istiyorum usb wireless baglanti cihazinin yaziliminda wireless modemin mac adresi olarak farkli bir adres gosteriyor yani son iki rakamina kadar dogru son iki rakamlari farkli, modemin altinda yazan mac adresi 57 ile bitiyor wireless yazilimindaki adres 58 ile bitiyor  daha da garip olan wireless modemin mac adresi pc dede son iki rakami 59 olarak gorunuyor digerleri birebir ayni.

Biraz karisik olmus olabilir ama anlayacaginizi umuyorum. Acaba usb ile modeme neden baglanamiyorum  sorun modemdeki mac adresini usb wireless baglanti aygitinin yanlis goruyor olmasindamidir. Ama boyle olsa pc de baglanmazdi diye dusunuyorum cunku oda farkli goruyor modemin mac adresini.

Fikri olan varsa ve yardim ederse sevinirim simdiden tesekkurler

 
Gönderildi : 31/01/2009 00:59

(@serkanuzuner)
Gönderiler: 1040
Illustrious Member
 

Merhaba,


 


Mac adresi yanlissa hicbir sekilde iletisim kuramamasi normal, oncelikle modemin mac adresini not alin ve laptop ınızda baslat calistir a sunlari girin


 


arp -s modeminipnosu modemindogrumacadresi


ornek


arp -s 192.168.2.2 0F-12-FF-GG-R4-11


 


 

 
Gönderildi : 31/01/2009 02:15

(@cesurdemirci)
Gönderiler: 38
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Tesekkurler Serkan bey. Bilmiyorum nasil oldu ama usb aygitinin yazilimi bir turlu girmedi nete ama daha sonra windowsun network kurulum sihirbazindan denedim laptop internete girdi. Ama tam olarak anlamadim nasil oldu bu is :))

 
Gönderildi : 01/02/2009 19:41

(@serkanuzuner)
Gönderiler: 1040
Illustrious Member
 

Rica ederim,


 


Bu tip baglantilarda yazilimlarini kurmanizi ve kullanmanizi "kisisel olarak kendi gorusum" onermiyorum, otomatikleştirilmiş işlerde hep sorun cikar, bu yazilimlarda bircok isi otomatikleştirip yapiyor, sorun bu yuzden cikmistir.

 
Gönderildi : 02/02/2009 18:23

Paylaş: