Forum

Veeam 8 hyper-v
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Veeam 8 hyper-v

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
475 Görüntüleme
(@mehmetergun)
Gönderiler: 204
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Backup job bittiğinde "Source Load: %99" diyor ve backupı çalıştırdığım zaman kullanıcılar donuyor.  Backup infrastructurea baktığım zaman backup proxies olarak 2 adet vmware türünde backup proxy var. Kurulumu veeam'i aldığım firma yaptı. Ben mesai saatleri içerisinde yedekleme çalıştırınca kullanıcılar performans problemi yaşadı nedenini araştırınca  source load %99'u farkettim, sourceden kastı sanırım storage oluyor ki yedek alınan vm farklı noddaydı ama diğer nodlardaki vmlerde performans sorunu yaşadı. Bbu durumu nasıl düzeltebilirim?

 
Gönderildi : 02/10/2016 21:29

(@turancoskun)
Gönderiler: 4100
Üye
 

merhaba,

disk i/o veya network bantgenişliği tarafında sorun yaşıyorsunuz.

yapının network haritası mevcut mu ?

darboğazı keşfetmek için, özellikle eth. int. hangi switchler üzerinde konumlandırıldığı ve devamında disk tiplerini inceleyin.

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 03/10/2016 12:25

(@mehmetergun)
Gönderiler: 204
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Veeam'ın Sourceden kastı nedir sanal makine mi, hyperv host mu, storage mi? Veeam yedeği ne şekilde alıyor host üzerinden bir nevi sanal diskin imajını mı alıyor yoksa sanal makine içinden mi alıyor yoksa direkt storageden mi çekiyor? 

Switch derken 1 tane 1Gbps swith var. Kullanıcılar remote desktop ile uzaktan bağlanıyorlar. yedekleme mesai saatleri dışında alınıyor bu şekilde de load source %99. Storageyi perfmon ettiğimde anormal bir sıkıntı yok fakat hostların ethernetinde received disarded packet 1.700 milyonlarda görünüyor. Bunu da çözebilmiş değilim doğrusu. Problem ethernette mi switchte mi yoksa kulanıcıların işlem hacminden mi kaynaklanıyor bilemedim.:)

 
Gönderildi : 03/10/2016 19:57

Paylaş: