Forum

Acronis Hakkında
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Acronis Hakkında

6 Yazılar
6 Üyeler
0 Reactions
435 Görüntüleme
(@cihandiramca)
Gönderiler: 2
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

üretim tesisimizde kritik, çalışma  sürekliliği maksimumda olması gereken XP tabanlı üretim cihazları var. biz bu cihazların online imajlarını belirli aralıklar ile  alıp, merkezi bir sunucuda  saklamak ve işletim sistemi göçmesi, disk bozulması gibi problemlerde mümkün olabilecek en kısa sürede yine network üzerinden restore etmek istiyoruz. yaptığım araştırmalarda acronis'in "acronis backup for advanced pc"  ve "acronis snap deploy" ürünlerinin anlattığım senaryoya uygun çözümler olduğunu zannediyorum. yaklaşık 30 adet client'a uygulanacak sistem. sizin konu hakkındaki önerileriniz nelerdir ?  Acronis tecrübesi olan arkadaşlar programı satın alabileceğimiz sağlam bir firma önerebilirlerse de  çok çok memnun olurum.

  

 
Gönderildi : 22/10/2014 23:54

(@bulentsonmez)
Gönderiler: 276
Reputable Member
 

nt4.0 , windows 2000 , xp  işletim sistemleri üretim makinelerinde çalışyor.

yeni makinelere bu sistemleri kuramayacağım için vmware workstation kurdum.

her sanal makinanın clonunu aldım.

içindeki datalarıda belli aralıkta yedekliyorum.

bilgisayarın bozulması durumunda yedek bilgisayarı takıyorum,o bilgisayarın clonunu yüklüyorum yedekteki datalarıda ekleyerek kurulumu bitiriyorum.

Biraz zahmetli oluyor ancak geri dönüş hızı ve sorun çıkarmaması buna değiyor. 15 dakika gibi sürede makine hazır oluyor.

Bu makineleri esxi ye taşımayı düşündüm ama üretim makinesi seri porttan bağlanıyor.

Ama param var diyorsanız vmware masaüstü sanallaştırma çözümü var onu deneyebilirsiniz.

 

 
Gönderildi : 23/10/2014 18:24

(@semihimir)
Gönderiler: 310
Reputable Member
 

Cihan Bey Merhaba 

Çalıştığım fabrikada bizde  Acronis  ile sürekli backuplar  alıyoruz.200 kadar client bilgisayarımız var  belirli aralıklarla backuplarını network üzerinden alıp NAS'larda saklıyoruz.Acronis Backup & Recovery 11,5 kullanıyoruz.Gayet sağlıklı ve hızlı oluyor.Kesinlikle tavsiye ederim.Sıkıştığınız konularda  yardımcı olabilirim. İyi çalışmalar. 

 
Gönderildi : 23/10/2014 22:10

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Şahsi fikrim olarak önerimi yazıyorum. Acronis Server2008r2 support tarafına kadar süper çalışıyordu. Hatta kendımce bunu yapabilen geçebilcek backup yazılımı yoktur demiştim. Snap deploy ise benim aklımı alan uygulama oldu. Ancak server 2012r2 support desteği yok, restoreda  çoğu zaman sıkıntı yaratıyor. Bence şahsi fikrim veeam kullanın derim. Son zamnalarda veeam süper işler yapıyor.

 

 
Gönderildi : 25/10/2014 02:55

(@ferhatyilmaz)
Gönderiler: 50
Trusted Member
 

Uğur Bey' e katılıyorum veeam kullanabilirsiniz.

 

 
Gönderildi : 31/10/2014 20:53

(@MustafaKURU)
Gönderiler: 388
Honorable Member
 

Merhaba Cihan

Üretimin durması konusu çok ciddi bir durum ve bu durumdaki kaos ortamlarını çok iyi bilirim ve dklar için savaşırsın ama acronis çözüm değil diski clone yapsan çözüm değil anakart gider universal backup alsan uğraş dur değişiklik seviyesinde alacaksın agentlar çalışmaz servis stop olur tam baş belası 😄

Çözüm vmware desktop virtualization raid 5 yalıpılı server üzerine 30 client taşıyacak disk ler veeam ile nas cihazlarına gelsin yedekler happy end senden sonra gelen adamda sana dua eder

 
Gönderildi : 31/10/2014 23:02

Paylaş: