Forum

Trend Micro™ Worry-...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Trend Micro™ Worry-Free™ Business Security Server Sürüm 8.0

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
500 Görüntüleme
(@Ayhankiziloglu)
Gönderiler: 30
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar

Yeni satın aldığımız anti virüste çok ilginç bir sorun ile karşı karşıyayım. yaratmış olduğum server üzerine anti virüsü kurulumunu yaptım her şey gayet normal çalışıyordu sırası kullanıcılara yükleme başladım ki sorun ortaya çıktı virüs programını yüklemediğim kullanıcılar mail sorunu yaşamaya başladılar ve uzak masaüstü bağlantısını kuramaz oldular. işin ilginç tarafı bu sorun yaşayan kullanıcılarda henüz virüs programını yüklememiştim anti virüsün yüklü olduğu serverı kapatınca sorun çözüldü. sorun yaşayan kullanıcılara da yükleyip denedim sorun yine devam etti. anti virüsü kaldırdım kullanıcılarda sorun yine devam etti. anti virüsün kurulu olduğu serverın üstünden kaldırdım sorun yine devam etti

sorun bir tek vmware üzerinden makineyi kapatınca düzeliyor

 

bu konuda bilgisi olan var mı arkadaşlar?

 aşağıdaki makaleyi buldum ama regedit bölümünde böyle bir dizin bulamadım :S

Güvenlik Duvarı

  1. Güvenlik duvarı sürücüsü kaldırılırken, İstemci geçici olarak ağ bağlantısını kaybedebilir. Secure Shell (SSH), Terminal Hizmetleri İstemcisi veya Uzak Masaüstü gibi bazı uygulamalar bu bağlantı kesilmesinden etkilenebilir. Bu olursa, güvenlik duvarını devre dışı bıraktıktan sonra uygulamayı yeniden başlatın (bu aynı zamanda kaldırma işlemini de tamamlar).
  2. Security Agent güvenlik duvarı, diğer güvenlik duvarı uygulamalarıyla çakışabilir. Trend Micro diğer güvenlik duvarı uygulamalarının kaldırılmasını veya devre dışı bırakılmasını önerir.
  3. VMware istemcilerinde, Security Agent güvenlik duvarı tüm gelen paketleri engelleyebilir. Bu sorunu çözmek için, istemcinin kayıt defterine şu değeri ekleyin:
    • Anahtar: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\TrendMicro\PC-cillinNTCorp\CurrentVersion\PFW
    • Ad: EnableBypassRule
    • Tür: REG_DWORD
    • Değer =1
    • 1 etkinleştir, 0 devre dışı bırak anlamına gelmektedir

 

 
Gönderildi : 26/05/2013 12:58

(@SelimPEHLIVAN)
Gönderiler: 49
Trusted Member
 

Merhaba,

 "Yerel Ağ Bağlantıları" özelliklerine girdiğin vakit orada Trend Micro Firewall vs. seçeğindeki tik i kaldırıp dener misiniz ?

 
Gönderildi : 27/05/2013 17:54

(@guneyoktayli)
Gönderiler: 227
Reputable Member
 

Virüs programının grup ve ilke ayarlarından kendine özel bölge ve ilkeler oluşturarak programlarınıza izin verebileceğinizi düşünüyorum.

 
Gönderildi : 30/05/2013 12:04

Paylaş: