Forum

veeam recovery
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

veeam recovery

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
536 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

1) Veeam 6 ile alınanyedekler bir yerde duruyor. veeam 6 nın bulunduğu server çöktü. başka bir servera veeam altı kurduk. recovery yaptığımda aldığımız yedekleri nasıl veeam ekranında gösterip hosta geri yükleyeceğiz. veeam 6 yeni kurulunce recovery diyince backup dosyalarını göremiyoruz.

2) Veeam den bir guest recovery yapılacak . bir tane full alınmış 3 tane incremental backup var biz en son incremental olanı secip recovery yaparsak en on halinde full guest acılacakmı ?

 
Gönderildi : 29/08/2012 22:40

(@muratacinci)
Gönderiler: 36
Eminent Member
 

Selamlar,

 

1.Import backup sececegi ile backup'larinizi tekrar kullanilabilir hale getirebilirsiniz.

2. Elbette. incremental'in ozelligi de budur zaten. Full+incremental'lari otomatik olarak birlestirerek size full bir VM yaratir.

Iyi calismalar...

Murat ACINCI

System Engineer | Veeam Software 

 
Gönderildi : 30/08/2012 13:24

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Murat Bey

usb bir diske backup dosyalarini atmistik bu usb diski bir veeam bulundugu makinaya bagladigimizda yada network nas cihazindaki backup dosyalirina ualasamadik veeam uzerindeki ekranda secmedik hangi bolum bu

3Veeam 6 'le backup alirken guest ekleniyor genelde tek guest eklenip bir kural olusturuluyor. backup alinacak guestleri 1 den fazla secip ayni anda tek kural ayni saat backup secme yapabilirmiyiz avantaji dez avantajlari ne olabilir  . nelere dikkat etmeliyiz teknik acidan  

 
Gönderildi : 30/08/2012 13:28

(@muratacinci)
Gönderiler: 36
Eminent Member
 

Dursun Bey,

Ana ekranda "Import Backup" secmelisiniz. Burada usb diskin bagli oldugu bilgisayari, daha sonra Browse diyerek .vbk veya .vbm dosyasini secmelisiniz. Bu sekilde import islemi yapilacaktir...

3. konu ile ilgili olarak;

Oncelikle, backup server uzerinde, 1 backup job process edilmesi icin (dedup, compress, r/w) 2 core gereklidir. (processor degil, core)

Tek bir backup proxy sunucunuz varsa (default kurulum) ve ornegin 2 adet 4 cekirdekli islemci varsa (toplam 8 core) siz paralel 4 job calistirabilirsiniz.

Bu durumda siz vm'leri dogru gruplar haline getirerek backup job'lar yaratip paralel calistirip backup islemlerinizin daha kisa surede bitmesini saglayabilirsiniz.

Bu default senaryo idi... Biliyorsunuz veeam dagitik mimari kullanabiliyor. Ortaminizda proxy sunucu sayisini arttirabilir, ayni anda birden fazla backup job'u farkli proxy sunucular uzerinden yonlendirerek yuku dagitabilir ve cok daha fazla sayida sanal sunucuyu ayni anda yedekleyebilirsiniz...

Iyi calismalar dilerim.

Murat ACINCI

System Engineer | Veeam Software 

 
Gönderildi : 30/08/2012 14:02

Paylaş: