Forum

Symantec Backup Exe...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Symantec Backup Exec 2012 Bilgi Edinme

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
460 Görüntüleme
(@EmrahKarakaya)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar Merhaba,


Sirketimize yedekleme için Symantec Bakcup Exec 2012 almayı düşünüyoruz. Buna istinaden birkaç gündür deneme sürümü ile birşeyler yapmaya çalışıyorum ve takıldığım birkaç konu olduğundan sizlere danışmak istedim.


1-) Linux bir cihazın yedeğini almak için ne yapmam gerekiyor?


2-) Alınan yedekleri 4'er GB'lik bolumlere ayırıyor. Bunun ayarını storage kısmından yapabiliyorum. Eğer 500 GB yaparsam bana ne gibi bir zararı olabilir?


 3-) Full backup aldığım bir server ileride çalışamaz duruma geldiğinde aldığım backup aynı özelliklerde bir servera dönersem image almışım gibi çalışmaya devam eder mi yada böyle bir sistem bu üründe var mı?


4-) Sanal bilgisayarların yedeğini bu ürünle alırsam bir sorun ile karşılaşır myım?


5-) Storage olarak tape backup kullanıldığında herhangi bir sorun ile karşılaşır mıyım yada boyle bir sorun ile karşılaşan oldu mu?


Şimdiden ilginiz ve cavaplarınız için teşekkürler...


Bu arada ERSIN CAN arkadaşımızın "Symantec Backup Exec 2012 Kurulumu ve Yapılandırılması – Bölüm 1 Kurulum" makalesi de çok yararlı, diğer bolumlerini de sabırsızlıkla bekliyorum, ellerine sağlık...

 
Gönderildi : 17/07/2012 17:39

(@ersincan)
Gönderiler: 975
Illustrious Member
 

Merhabalar


Oncelikli olarak yorumunuz icin tesekkurler. Sorularinizin cevaplari


1. Linux Agent lisansini satin almaniz gerekiyor. Agent kurulumu windows sistemlere gore biraz zor olsada saglikli olarak calismaktadir.


2. Onceki surumlerden bildigim 4 Gb olarak artan alan backup islemi icin ayrilan Preallocate Alan. Backup islemi basladiginda harddiskten ayarladiginiz boyut kadar alan onceden ayrilir ve diskte bu alanin baska bir amac icin kullanimi kisitlanir.Daha sonra kullanilmayan ve bosta kalan alanlar tekrar kullanima acilir. Eger disk backup boyutlarindan bahsediyorsaniz default olarak bu alan 50Gb olarak gelmekteydi. Cataloglama ve indexleme acisindan kolaylik sagladigi ve veri yapisi bozuldugunda cok buyuk veriler kaynetmemek icin 50 Gb olarak tercih ediliyordu. Fakat 2012 surumunde storage ayarlarinda inanin bu ayar gozume hic ilismedi yada kaciriyorum. Eger ayarin ekran goruntusunu paylasirsaniz daha detayli bilgi verebilirim. Bolum 2 de storage ayarlarindan bahsetmistim. Muhtemelen haftaya yayinlanacaktir.


3. Evet 2012 ile artik full backup alindiginda imaj alma diye tabir ettigimiz ozellik kullanilabiliyor.


4. Sanal bilgisayar yedekleme konusunda son derece basarili. En azindan Acronis ve Veam ile yasadigimiz backup sonrasi snapshot silememe problemi yok. Bir sonraki backup isleminde kalan artiklari temizleyebilmektedir. Arti eger lisanslarinizi GRT teknolojisini destekleyecek sekilde alirsaniz Active Directory, Exchange, SQL Server ve Share Point portal uygulamalarinda single item recovery ozelligini kazanmis oluyorsunuz. Fizikselden sanala gecis islemlerinde de kolayliklar sagladigini soylebilirim.


5. Tape surucusu eger Backup Exec 2012 HCL listesinde yer aliyor ise sorunla karsilasilma riski %50 azaliyor. Genellikle karsilasilan problem ise Backup Exec driverlari yerine Windows Driverlarini tercih etmek backup ve restore surelerinin uzamasina ve kesilmesine sebeb olabiliyor. Ben kendi sistemimde HP MSL 2024 FC tape unitesi kullaniyorum. Donanim eski olmasina ragmen her hangi bir problem yasatmadi.


 

 
Gönderildi : 17/07/2012 20:15

(@EmrahKarakaya)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Cevap için çok teşekkürler, takıldığım bir yer olursa yine yardım isteyebilirim, iyi çalışmalar...

 
Gönderildi : 18/07/2012 14:55

Paylaş: