Forum

san shared storage ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

san shared storage option

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
410 Görüntüleme
(@canbolat)
Gönderiler: 1253
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba ,

Symantec Backup Exec 2010 R3 üzerinde  "san storage shared option " diye bir seçenek var. Bu özelliği kullanarak backup işlemi nasıl yapılır ve gerçekleşir ? Normal backup ile san options arasındaki farklar nelerdir ?

Teşekkürler.

 
Gönderildi : 10/05/2012 18:59

(@ErdemOcal)
Gönderiler: 3
New Member
 

Selam,


SAN'e bagli, bir tane library'i birden fazla media server'in kullanmasi icin kullaniliyor. Bir tane primary catalog server oluyor diger media serverlar bu server'in kontrolunde is yapiyor. Boylece herhangi bir karisiklik olmasi onleniyor.


Genellikle kullanildigimiz sekil soyle oluyor; iki lokasyon ve iki library var. Bunlar shared olarak konfigure ediliyor fakat iki taraf da kendi library'si uzerine backuo aliyor. Eger bir site daki media server cokerse coken taraftan ayaktaki media server'a restore yapilabiliyor. Ama gerektiginde tek bir cihaza birden fazla media server uzerinden backup almak icin de kullaniliyor.


DeDup ile beraber global DeDup yapak icin de kullanilmaya baslandi.


 


Gereksinimleri de cihazlar ayni SAN zone icerisinde olacaklar. Kurulum sirasinda "SAN Shared Storage Option" secilmeli. Ikinci media server'i kurarken primary gostermen gerekiyor. Symantec Device Driver kullaniyior yani desteklemesi onemli.


 


Bilgi; http://www.symantec.com/docs/HOWTO24287


Kurulumu; http://www.symantec.com/docs/HOWTO24284


Best Practices; http://www.symantec.com/docs/HOWTO24254

 
Gönderildi : 11/05/2012 15:34

(@canbolat)
Gönderiler: 1253
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Erdem Bey ,

Dediğiniz gibi lokasyonlar bir tane operation manager'a bağlı.Bende San options lisansını operation manager üzerinde aktif ettim.Normal backup job'larımız tanımlı durumda üzerinde agent yüklü olan sunucular üzerinden direk olarak tape üzerine alıyor.San options'un devrede olup olmadığını nasıl anlarım ?

 
Gönderildi : 11/05/2012 16:20

Paylaş: