Forum

SEP11 güncelle...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

SEP11 güncelleme sorunu hakkında

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
413 Görüntüleme
(@TolgaGonullu)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Herkese merhaba.

Şirketimizde sep 11 kullanmaktayız.Otomatik güncellemede sorun olduğundan dolayı manuel olarak update işlemini yapıp client'lara dağıtıyorum.Fakat virüs ve antispam tanımlamaları haricindeki network threat protection ve  proactive threat protection tanımlamaları güncellenmiyor.(an itibariyle tanımlamalar 23 mart tariihini gösteriyor) Bunların neden güncellenmediğini anlayamadım.Bu konuda bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim.

 
Gönderildi : 14/04/2011 19:04

(@timursarigul)
Gönderiler: 2
New Member
 

Merhaba,

 Birkaç ayrıntıyı kontrol etmenizi isteyeceğim. Öncelikle client tarafınfa ve server tafında kullanmış olduğunuz SEP versiyonu nedir. 11'e ait 6 değişik versiyon var.

 

En sık rastlanan sorunlardan bir tanesi de definitionların güncellenmiş olmasna karşın user interface'de bu güncellemeleri göremiyor olmanzıdır. Rapor olarak çektiğinizde görebiliyorsunuz.

 

Otomatik güncellemede neden sorun yaşıyorsunuz?  Eğer SEPMNGR makinesi ile internet arasında LiveUpdate trafiğinin üzerinden geçtiği IPS ,IDS gibi cihazlar var ise, bu cihazlar LiveUpdate süreçlerini bozabiliyorlar. Bu ayrıntıya da odaklanmanızda fayda var..

Saygılarımla..

Timur Sarıgül

www.symturk.com

 

 

 

 
Gönderildi : 19/04/2011 00:20

Paylaş: