Forum

Client BackUp Alma ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Client BackUp Alma İşlemi

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
519 Görüntüleme
(@EmreTuntas)
Gönderiler: 9
Active Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar Merhabalar,

 100-125 arası clienti olan sistemde backup almak istiyorum. Sorum şu şekilde olucak. Clientlerin sadece Masaüstü - Belgelerim ve sadece Outlook dosyalarını sistemde bir yere aylık olarak backup almak istiyorum. Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.

 Client işletim sistemleri WinXp ve Win7.

 
Gönderildi : 09/08/2010 19:44

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhabalar;

Network altyapınız nasıldır bilmiyorum ama tek tek clientlar dan belirttiğiniz yerlerin yedeğini almaktansa kullanıcılarınızı Folder Redirection kullanacak şekilde ayalayıp Masaüstü, Belegelerim klasörlerinin ortak bir alanda tutulmasını sağlayabilirsiniz. Outlook üzerinde de pst dosyasını Belgelerim klasörü altında olacak şekilde yapılandırabilirsiniz. Böylece kullanıcılarınızın verilerini tek bir noktadan yedekleyebilirsiniz. Tabi kullanıcılarınızın belgelerim klasörü içerisinde mp3 dosyaları gibi büyük boyutlu dosyaları bulundurmaları eşitleme sırasında ciddi ağ yükü getirecektir. Ancak merkezi yönetim imkanı sunacaktır. Artıları eksileri değerlendirilip denenebilir.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 09/08/2010 20:24

(@EmreTuntas)
Gönderiler: 9
Active Member
Konu başlatıcı
 

Hakan Bey,

 Bunu programlamı yoksa bat dosyası ile mi yapacam tam olarak karar veremedim. Acronis'in clientlere agent kurmadan tek makineden backup alma imkanım varmı acaba?

 
Gönderildi : 09/08/2010 20:35

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Folder Redirection işlemini Group Policy yardımıyla rahatlıkla yapılandırabilirsiniz. Acronis için ise client lara agent ı yine Group Policy ile merkezi olarak kurabilirsiniz. Folder Redirection Windows Server ile gelen bir özellik ve ücretsizdir. Ancak Acronis gibi çözümler için belirli ücretleri ödemeniz gerekmektedir. Bu nedenle Folder Redirection ı önerdim.

Folder Redirection ı yapılandırmak için (test amaçlı olarak) öncelikle ortak bir alanda bir paylaşım oluşturun ve Everyone a Full Control verin. Ardından Group Policy konsolunu kullanarak test için belirlediğiniz ou üzerinde yeni policy oluşturun ardından ilgili policy de User Configuration--> Windows Settings bölümünü genişlettiğinizde Folder Redirection seçeneğine tıklayalım. Ardından kullanıcıların hangi klasörlerini yönlendirmek istiyorsak ona sağ tıklayıp Properties diyelim ve açılan pencerede ki Target sekmesinde ki Setting açılan menüsüne tıklayalım ve Basic seçeneğini seçelim. Alt bölümde açılan alanda Root Path bölümüne az önce oluşturduğumuz paylaşımın unc adresini yazalım. Böylece kullanıcılar oturum açtıklarında paylaşıma açılan klasör altında otomatik olarak kendileri için bir klasör oluşturulacak ve klasöre sadece o kullanıcının erişim yetkisi olacak şekilde yapılandırılacaktır.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 09/08/2010 20:42

(@Fatih_Komitgan)
Gönderiler: 255
Reputable Member
 

Merhaba,


Hakan Hocam gerekli açıklamaları yapmış. Roaming User Profiles (Gezici kullanıcı profili) kullanarakta istediğiniz işlemi yapabilirsiniz. Ben kullanıyorum ve memnunum. Linkini vermiş olduğum makaleyi inceleyerek gerekli bilgi sahibi olabilirsiniz.


http://www.cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2008/03/27/roaming-user-profiles-nas-l-yap-land-r-l-r.aspx


İyi çalışmalar...

 
Gönderildi : 09/08/2010 21:56

Paylaş: