Forum

Lotus Domino 6 ve L...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Lotus Domino 6 ve Lotus Notes 6 Kurmak

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
643 Görüntüleme
(@kaanumut)
Gönderiler: 123
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Kolay gelsin,


Bilgisayar teknik destegi verdiğim bir firmada mail gönderip almak, döküman yazılarını paylaşmak, takvim toplantı ve notlarını paylaşmak amacı ile lotus domino 6 / lotus notes 6 kullanılıyor, mail hosting ve veb hosting hizmeti dışarıdan alınıyor, Windows server 2003 üzerinde lotus domino server, client (xp pro) pc lerde ise lotus notes 6 kurulu ve aktif şekilde çalışıyor. Zaman zaman lotus üzerinde yaşanan sıkıntıları çözmek amacı ile lotus kurulumu ve konfigürasyonları hakkında bilgi edinmek ögrenmek için sanal pc lerde kendime server2003 ve xp lab oluşturdum, İnternette ibm in sitesinde lotus 6 kurulumu hakkında tr veya en hiç bir makaleye ulaşamadım, Elinde makale egitim seti vs olan paylaşırsa veya bu konu hakkında lotus hakkında bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olursanız çok memnun olurum ( Tavsiye ettiğiniz veya elinde lotus hakkında eğitim seti olan varsa ücreti karşılığında satın alabilirim )


Lotus hakkında kurulum ve kullanıcı oluşturma hakkında hiç bir bilgi sahibi değilim. Elimde Lotus Domino 6 kurulum cd si ve Lotus Notes 6 setup exe'si mevcut. Server 2003 üzerine kurulumu anlatan bir makaleden yararlanarak (link içeriği silinmiştir) bulunan yönergeleri izleyerek lotus domino yu kurulumunu yaptım, aynı server a lotus notes 6 yı kurdum, anladığım kadarı ile server üzerine kurduğum lotus notes konfigürasyonlarını yapılandırırken lotus domino yu kurarken oluşturduğum admin ve şifresini girip ayarlarını yapıp yeni oluşturacagım kullanıcıları lotus notes üzerinden admin ile girip oluşturacagım, ama server2003 üzerinde lotus notes ile yapacagım ilk ayarlamalar epey karışık, hosting hizmetini dışarıdan aldığım için (smarthost degil) modem üzerindede epey ayarlamalr yapmam gerekiyor gibi, bu başlangıç mail ayarlarını anlatan bir döküman varsa paylaşırsanız veya kabaca burada anlatırsanız sevinirim.


Yoksa her ayarı burada teker teker sorup kafanızı şişirecegim :))


Herkese şimdiden çok teşekkür ederim.


Kolay gelsin.


 

 
Gönderildi : 08/09/2009 03:44

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba Sn. Kaan Umut,


Domino Lotus kurulum ve konfigürasyonu sizinde bahsettiğiniz gibi karmaşık ve bilgi gerektiren bir iştir. Hatta bunun özel eğitimleri verilmektedir.


Daha önce bizde şirketimizde Domino Lotus 6 kullanıyorduk ve Exchange geçtik 🙂 ... Bir dönem bende birşeyler yapabilmek için bir çok site ve makale inceledim. Ama detaylı olarak ne bir kitap nede çok geniş makale bulamadım. En geniş makale IBM sitesinde yer alan know how makaleleri ve kurduğunuz Domino içerisinde yer alan Yardım menüsüdür. Ki bu yardım menüsü yanlış hatırlamıyorsam 1000 sayfa kadar. İşe buradan inceleyerek başlayabilirsiniz ki genel içerik olarak bu yardım menüsünden fazlasını dışarıdan bulamazsınız.


Konuyla ilgili olarak elinde döküman bulunan birileri olduğunu sanmıyorum ben epey araştırmıştım. Varsa paylaşırsa bende incelemek isterim.

 
Gönderildi : 08/09/2009 04:28

Paylaş: