Forum

Unity2 ve IK proble...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Unity2 ve IK problemleri

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
335 Görüntüleme
(@BulentUcar)
Gönderiler: 561
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

Selam arkadaşlar.


LBS ürünlerinde problemlerim var, bunları çözümü hakkında bilgisi olan var mıdır ?


Unity2 Problemleri:


 


1-      Fatura basımında, virgülden sonraki rakam faturada gözükmüyor.


2-      Birim fiyat hesaplamasında +1 kuruş fazladan yazabiliyor.


IK problemleri:


 


 


3-   Bir personelimiz sürekli olarak 30dk ve 1 saat arasındaki değişen sürelerde hafta içinde geç geliyor. Ay sonu bordro yapılacağı zaman toplamda 1 gün olarak eksi gösteriyor. Fakat bu da eksik SSK yatırılması anlamına geliyor. Biz de, bir gün izin yazarak problemi aşmaya çalışıyoruz. Eksik saatleri gün olarak düşmemesi lazım bizim için, bunun için bir yöntem var mıdır ? Kısacası eksik saatlere eksik ücret ödeyecek; ama eksik SSK yatırmayacak 30 gün olacak.


 


4-   Ay içerisinde personelin hak edişlerini bir bordroda toplayıp, tek bordro düzenliyoruz.Ancak bazen gerek toplu sözleşmeden doğan (Yakacak yardımı gibi) ödemeler, gerekse yönetimin kendi isteğiyle (prim vs. gibi), aynı ay içerisinde yapmak istediği ödemeler için farklı bordrolar olsun istiyor.Yani aynı ayda birden fazla bordro çıkartılsın istiyor.Böyle bir imkan varmıdır.Ben şöyle bir sorun olacağını düşünüyorum.Diyelim ki  ayın başında bir ikramiye ödemek istiyoruz.Bu bordroyu yaparken ek ödemeler kısmından ikramiye tutarını yazdık ssk primi hesaplatmak için gün gireceğiz.Bunu da 30 gün olarak girdik.Birinci bordroyu çıkarttık.Geldik ayın sonuna bu defa personelin puantajına bakıyoruz, o ay 29 gün çalışmış.29 gün üzerinden bordro yapacağız.Aynı ayda iki farklı ssk günü oldu…


            Bu olay nasıl hallediliyor.Bu tip bordro çıkartanlar nasıl yapıyorlar ?


 


 

 
Gönderildi : 14/07/2009 20:50

(@cevdetciftci)
Gönderiler: 357
Reputable Member
 

tiger2 kullanıyorum ben öncelikle şunu söyliyim tiger ile tiger2 hatta GO arasında pek bir fark yok bu nedenle faturadaki virgül olayı için şöylebirşey diyeceğim fatura formatı üzerinde öncelikle copy yaparak eskisini bozmayın ve kesir hanesi sorunlu gördüğünüz alanın üzerinde sağ tuş seçili alanı değiştir diyerek format sekmesinden ayarlama yapabilirsiniz.


personel takibi için ise şöyle bir çözüm söyliyim legal ve illegal olarak iki tanımlama ile gidin legal olanda ssk bildirimleri için temiz bodrolar alın illegalde ise hakedişleri düzenleyin.


 yardımcı olabildiysem ne mutlu bana...


 

 
Gönderildi : 15/07/2009 18:33

Paylaş: