Haberler

LG, Corona’ya Karşı Giyilebilir Maske Geliştirdi

Lg hava filtreli fanlı maske
Lg hava filtreli fanlı maske

LG Electronics, nefes almayı kolaylaştırmak ve daha uzun süreli maske kullanımı için iki filtre ve fana sahip maske geliştirdiğini açıkladı.

Güney Koreli şirket, maske kullanım zorluğunu düşünerek tüm dünyada kullanımı kolaylaştıracak pilli yüz maskesi geliştirdi. LG, Seul’deki bir üniversite hastanesine 2.000 adet bağış yaparak yeni maskesini öncelikle sağlık çalışanları için kullanıma sunacak.

Uzun süreli maske kullanımını kolaylaştırabilir

Dışı plastik, içi silikon olan maskenin toplam ağırlığı sadece 120 gram. Kullanım açısından ağırlığın önemli olduğunu söylemek gerekir. LG, geliştirdiği bu maskede, N95 olarak bilinen en başarılı maskede kullanılan değiştirilebilir H13 HEPA filtrelere sahip. İçerisinde bulunan hava basıncı sensörleri, kullanıcı nefes verdiğinde duraklayan fanları çalıştırır ve sadece dışarıya doğru iletim sağlamış olur. Ayrıca maske, kullanıcının nefes hacmine göre ayarlanan iki fana güç veren 820mAh pile sahip.

Henüz son kullanıcı versiyonu için herhangi bir tarih veya fiyat açıklanmazken, şirket bu yılın son çeyreğinde belirli bölge pazarında satışa çıkabileceklerini söylüyor. Akıllı maske diyebileceğimiz yeni pazarda ilk bu ilk ürün değil. Daha önceleri Çinli Huawei ve TCL akıllı maske için patent başvuruları olduğu biliniyor.

Maskenin filtre değişimi ve pil ihtiyacı gibi bilgilendirici mesajları LG’nin geliştirdiği ve IoT ürünlerinin yönetimini yaptığı yeni uygulaması ThinQ aracılığıyla öğrenilebilecek.

LG geliştirdiği iki filtreye sahip elektronik maske
LG’nin geliştirdiği iki filtreye sahip elektronik maske

Kaynak

Yaşar YILMAZER

İnterneti, okumayı, üretmeyi, rakamları seven. Sistem uzmanı ve mali müşavir.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Orijinal yazıda coronaya karşı koruma sağlayıp sağlamadığı ile ilgili olaral LG net bir cevap vermemiştir deniyor. Yazının başlığı hatalı olmuş.

    1. Merhaba, bildiğimiz üzere maskelerin tümü antivirüs mantığı gibi %100 koruma garantisi vermiyor. Yazıda belirttiğim gibi N95 filtresi kullanılmış ve bu maske %95 koruma sağladığı biliyor. Yazı başlığında ayrıca kesin bilgi aktarımı yok, sadece geliştirildiğini paylaştım. Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim, bu tür yorumlar daha iyi olmamızı sağlayacak. Sayg.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu