Haberler

Hoş Geldin, Oracle Database 20c

Oracle , dünyanın en popüler veri tabanı olan, Oracle Database 20c’nin son sürümünü artık Oracle Cloud üzerinde incelemeye hazır olduğunu duyurdu.

Oracle ürün müdürü William Hardie dün yazdığı blog yazısında yeni çıkan Oracle Database 20c için, her yeni sürümde olduğu gibi Oracle Database 20c, Blockchain Tabloları ile Oracle’ın multi-model birleşik mimarisini ve Automatic In-Memory (AIM) ayrıca ikili JSON veri türü gibi teknolojilerde yeni özellikler ve geliştirmeler sunduğunu belirtti .

Andy Mendelsohn son Openworld açılış konuşması ve Oracle Database 20c yorumunu izleyebilirsiniz.

Yeni gelen özelliklerden ilk gözümüze çarpanı, 12C ile birtikte gelen container database ve bulut ürünlerin temelini oluşturan multitenant mimarisi 20C ile birlikte zorunlu olacak. Özellikle hali hazırda Oracle Database 11G kullanan kişiler için yenilik zamanının geldiğini görüyoruz.

Bununla birlikte SQL ve PL/SQL için yeni JSON veri tiplerini aynı zamanda Native Blockchain tablolarını hayatımıza katacağız. Son olarak Makine öğretisi ile birlikte Oracle Database artık daha akıllı bir hal alıyor, kendi problemini kendisi çözen bir veri tabanı, kulağa gerçekten hoş geliyor.

Test etmek için sabırsızlandığımız bu ürün hakkındaki yeni yazılarımızda görüşmek üzere.

Buğra PARLAYAN

Çok sevdiği mesleği Oracle Veritabanı Yöneticiliğinde bulunmayan Türkçe kaynakları yazan hayırsever genco

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu