Blog

VMWare Konsolu Kapalıyken RDP Yapamama Sorunu ve Çözümü

Merhaba, bu yazımda VMWare tarafında oldukça sinir bozucu bir problemden bahsedeceğim. Mutlaka çalışmış olduğunuz sanal sunucular üzeirnde bu sorun ile karşılaşmışsınızdır. Zaman zaman sanl sunucumuz üzerinde tüm ayarları yapmış olmamıza rağmen herhangi bir kullanıcı ya da administrator kullanıcısı ile uzak masaüstü bağlantısı yaparken sorunla karşılaşabilirsiniz. VMWare konsolu açık olmadan uzak masaüstü bağlanma problemi nasıl giderilir?

Yukarıda belirttiğim gibi bir problem yaşadığınızda, konsoldan bağlanarak giriş yapıyorsunuz. Ardından sorun yaşayan kişiler uzak masaüstü ile erişebilir hale gelmiş oluyorlar. Ancak bu da sunucuları görmeye yetkisi olan herkesin giriş yapabilmesini sağlayacaktır. Dolayısıyla güvenlik problemleri oluşmuş olacaktır.

Böyle bir durumda nasıl çözüme ulaşacağını anlatamaya başlayalım. Öncelikle sanal sunucunuzu restart etmeniz gerekecektir. Bazı sunucularınızın donanım versiyonundan dolayı işlemi sunucu açıkken yaptırmayabilir. Bu sebeple öncelikle sanal sunucunuzu kapatmanız gerekecektir.

Sanal sunucumuzu kapattıktan sonra Vcenter içerisinden sunucumuza sağ click Edit Settings diyoruz.

Bu kısımda Vm Options sekmesi içerisine giriş yapıyoruz.

Hemen ardından Advanced tabına giriş yapıyoruz. En alt kısımda aşağıda görüldüğü gibi Edit Configuration seçeneğine giriş yapıyoruz.

Bu alanda yine aşağıda görüldüğü gibi Add Configuration Params sekmesine giirş yapıyoruz.

Bu kısma bir parametre yazacağız. Svga.enableScreenDMA : TRUE değerini ekliyoruz. Ardından ok diyerek işlemi gerçekleştiriyoruz.

İşlemlerin ardından sanal sunucumuzu yeniden açıyoruz. Ve uzak masaüstü ile bağlanırken artık sorun olmadığını görüyoruz. Bu yazımda, VMWare konsolu açık olmadan uzak masaüstü bağlanma probleminin nasıl giderileceğinden bahsettim. Faydalı olması dileğiyle.

Dağcan Nural

1988 İstanbul doğumluyum. Bilgisayar dünyasına olan hayranlığım çok küçük yaşlarda başladı. Bu sebeple sistem alanında kendimi geliştirmeye karar verdim. Celal Bayar Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı ve Anadolu Üniversitesi İşletme mezunuyum. 2005 yılında Bilge Adam Sistem & Network Mühendisliği eğitimi aldım. Hemen ardından IT dünyasına giriş yaptım. Collezione şirketinde 2006 - 2018 yılları arasında Sistem Uzmanı olarak görev yaptım. 2018 Temmuz ayından beri LCWAIKIKI şirketinde System Engineer pozisyonunda çalışmaktayım. Sektörde 17 yıllık deneyime sahibim. Birçok önemli projede görev aldım. Linkedin üzerinden profilime ulaşabilirsiniz. Bilgi ve tecrübemi bu blog üzerinde paylaşıyorum. Bilgi paylaştıkça güzeldir.

İlgili Makaleler

3 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu