Blog

Trendmicro OfficeScan Lisanslama Türleri

Merhabalar,

Bu yazıda OfficeScan ürününe ait lisanslama türlerinin özelliklerinden bahsedeceğim.

OfficeScan kurulumu yapılırken girmiş olduğumuz ürün anahtarına bağlı olarak ürünün Trial (Deneme) veya Full (Tam) sürümüne sahip olmuş oluruz.

Trial Version (Deneme Sürümü)

Adresindeki  formu doldururken belirttiğimiz mail adresine gelen ürün anahtarını kullanarak ürünü 30 Gün süre ile  herhangi bir özellik kısıtlaması olmadan kullanabiliriz.

Burda dikkat edilmesi gereken nokta bize verilen ürün anahtarı
Officescan de yer alan DLP gibi modülleri lisanslamayacaktır.
Trial Version olarak kullanmaya başladığımız Officescan ürününü istenildiği anda lisans satın alınarak OfficeScan yönetim konsolu üzerinden sadece ürün anahtarı girerek Full Version’a UPGRADE edebiliriz.
Ürünü kullanmaya başladık,30 Günlük süreninde  sonuna geldik ve upgrade işlemi yapmadık bu durumda tüm güncellemeler,taramalar ve tüm agent işlemleri devre dışı kalır.

Full Version (Tam Sürüm)

Satın almış olduğumuz lisansla beraber gelen ürün anahtarı (anahtarlarını) kullanarak,lisans dosyasında yer alan Officescan ürününü ve modüllerini tüm özellikleri ile beraber kullanabiliriz, teknik destek alabiliriz.
Full Version lisans süresi dolduktan sonra genellikle 30 gün olan grace period imkanı sunulur.Grace period süresi dolduktan sonra ise teknik destek ve bileşen güncellemeleri alınamaz ve taramalar güncel olmayan veritabanı kullanılarak yapılır. Güncel olmayan veritabanı ile yapılan taramalar Officescan agent yüklü olan bilgisayarları güncel tehditlere karşı savunmasız kılacaktır.

Kolay gelsin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu