Haberler

Apple MacBook Üzerinden, Kablosuz Şarj Patenti Görüldü!

Apple teknolojilerine bir yenisini daha eklemek adına çalışmalarına devam ediyor. California merkezli teknoloji devinin kablosuz şarj teknolojileri ile ilgili olarak yeni bir patenti ortaya çıktı. Ortaya çıkan patentte MacBook üzerinde kablosuz şarj olabilen iPhone, iPad ve Watch modeli bulunuyor.

Çizimde Apple MacBook'un iPhone, iPad ve Apple Watch'u kablosuz olarak şarj ettiği gösteriliyor
Çizimde MacBook’un iPhone, iPad ve Apple Watch’u kablosuz olarak şarj ettiği gösteriliyor

Yukarıda yer alan çizimde MacBook modelinin bir iPhone, iPad ve Watch‘u kablosuz olarak şarj ettiği gösteriliyor. Patentte MacBook‘un diğer cihazları şarj etmesine aynı zamanda Macbook’un şarj dolabilmesine de izin veren iki yönlü şarj bobinleri bulunuyor.

Sağda görülen çizimde MacBook’tan farklı bir modelleme söz konusu. Bu çizimde iPad üzerinden kablosuz şarj işlemi gerçekleştirilerek bir iPhone ve Watch modeli şarj ediliyor. Ayrıca MagSafe batarya kılıfı için de ayrı bir patent bulunuyor, bu patentte ise iPhone ve AirPods şarj edilebiliyor.

9to5Mac‘in paylaştığı bilgilere göre Apple, standart kablolar üzerinde çalışmasına rağmen her aygıtın kendi güç kaynağına ihtiyaç duyabileceğini ve bunun da özellikle seyahat ederken pek kullanışlı olmayabileceğini belirtiyor.

Sonuç olarak kullanıcılar, MacBook‘u şarj etmek için tek bir güç kablosu veya temel bir kablosuz şarj cihazı kullanacak. Kablosuz şarj özelliği taşıyan MacBook ise diğer Apple aygıtlarını konum fark etmeksizin (dizüstü bilgisayarın önü veya arkası) bilgisayar üzerinde şarj edebilecek.

Kaynak: 9to5mac.com

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu