Haberler

Türkiye, Avrupa’nın En Çok Oyun Yatırımı Alan Ülkesi Oldu!

Türkiye, 2022’nin ilk 6 ayında 333 milyon dolarlık oyun yatırımı aldı. Bu rakam ülkemizi Avrupa piyasasının en tepesine yerleştirdi.

Game Factory, bugün yayınladığı bir içerikte 2022 yılının ilk 6 ayına ait yatırım verilerini açıkladı. Bu dönemde oyun sektörü, yemek ve market teslimatları sektörünün ardından en çok yatırım alan ikinci sektör oldu. Oyun sektöründe en çok yatırım alan ülke ise Türkiye oldu. Ülkemizde geliştirilen oyunlar, 6 aylık süreçte toplam 13 farklı yatırım aldı. Yatırımların mali değeri 333 milyon dolar. Bu rakam 2021 yılının toplamındaki oyun yatırımlarından da daha fazla.

En çok oyun yatırımı alan ülkeler

En çok oyun yatırımı alan ülkeler

2022’nin ilk yarısında oyun sektöründe Türkiye’nin ardından 158 milyon dolar yatırımla Birleşik Krallık ikinci, 60 milyon dolar yatırımla Norveç üçüncü, 53 milyon dolar yatırımla Finlandiya dördüncü ve 24 milyon dolar yatırımla İsveç beşinci sırada yer alıyor.

En çok yatırım alan sektörler

En çok yatırım alan sektörler

Türkiye’de 2022’nin ilk 6 aylık döneminde en çok yatırım alan sektörler de belli oldu. Yatırım sıralaması adet bakımından ve yatırılan para miktarı bakımından 2 farklı kategoride listelendi. Yatırım miktarı sıralamasında ilk sırayı 771.1 milyon dolar yatırımla yemek ve market teslimatları sektörü aldı. Adet bakımından yapılan sıralamada ise ilk sırayı 20 farklı yatırım alan finans sektörü sahiplendi.

2022 yılı verilerine bakıldığında yapay zeka ve makine öğrenmesi, dijital pazarlama, e-ticaret gibi sektörlerin yükselişte olduğu görünüyor. İlk 6 aylık dönemde ülkemizde en büyük yatırımı alan firma ise 768 milyon dolarlık yatırımla Getir oldu. Yemek ve market teslimatı sektörünü listede ilk sıraya taşıyan yatırım da Getir’in almış olduğu bu yatırım.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu