Forum
Merhabalar.
İki şubede, Sentez Güvenlik'in PDKS uygulamaları Sentez ve Uranium'u kullanıyoruz. Çalışma şekilleri aynı; verileri Microsoft Access veri tabanına yazıyor. Sadece kart okutan personelin verisi geldiği için kart okutmamış olanlarla birlikte tüm listeti sorgulamak istiyorum.
PERSONEL ve Gircik tablolarını birleştirerek tablo oluşturmak için, MS SQL JOIN komutlarını denedim, Access SQL komut örneklerini araştırdım, maalef başaramadım. Saatler geliyor, PERSONEL tablosundan Ad Soyad sütunları boş olarak geliyor.
Günlük veri için kullandığım sorgu şöyle;
SELECT Gircik.Kartno, Gircik.Tarih, Gircik.GSaat, Gircik.CSaat FROM Gircik WHERE (((Gircik.Tarih)=#5/10/2025#)) ORDER BY Gircik.Kartno;
PERSONEL tablosundan KARTNO, 'AD' & 'SOYAD', GRUB ve BOLUM sütunlarını listeleyip, belirtilen tarihteki giriş-çıkış hareketlerini çağırmasını istiyorum. Hareket olmasa da personel listelenmeli.
Ortak alanları: ID
Personel sorgusu:
SELECT PERSONEL.[KRTNO], PERSONEL.[AD], PERSONEL.[SOYAD], PERSONEL.[GRUB], PERSONEL.[BOLUM] FROM PERSONEL;
Yardımcı olabilecek var mıdır?
Merhabalar
Bu şekilde denermisiniz.
SELECT PERSONEL.KRTNO, PERSONEL.AD & ' ' & PERSONEL.SOYAD AS AdSoyad, PERSONEL.GRUB, PERSONEL.BOLUM, Gircik.Tarih, Gircik.GSaat, Gircik.CSaat FROM PERSONEL LEFT JOIN Gircik ON PERSONEL.KRTNO = Gircik.Kartno AND Gircik.Tarih = #15/10/2025# ORDER BY PERSONEL.KRTNO;
Ortak alan konusundan hata yapmışım; krtno = kartno
Şimdi de Left Join kısmında takıldım; Personel tablosundaki tüm objeleri getirip, giriş çıkış haraketi varsa yazaması, hareket yoksa boş bırakması gerekiyor ama sadece hareketi olan kayıtlar geliyor.
SELECT p.krtno, P.AD, P.SOYAD, G.Tarih, G.GSaat, G.CSaat FROM PERSONEL P left join Gircik G ON P.Krtno = G.Kartno WHERE (((G.Tarih) >#5/1/2025#)) ORDER BY P.Krtno;
MS SQL'den farklı bir komut mu var? LEFT JOIN ve LEFT OUTER JOIN denedim. Tasarım görünümüne baktığımda doğru olduğunu görüyorum.
@onurgrgn Merhaba, teşekkür ederim ama Where yazmadığınız için JOIN ifadesinde hata verdi, düzeltip denedim ve benim sorgumla aynı oldu; inner join gibi çalışıyor.