Vb ya da C#'ta dosy...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Vb ya da C#'ta dosya işlemleri  

teknik-mesut
(@teknik-mesut)
Üye

Merhaba bu sefer 10-20 cevaba kadar uzamayan bir sorum var. [:D]


Sorum şu ben yaptığım bir programda  bir dosyayı çalıştırcam. Fakat bu porgramda yapamadığım yer şu;


Shell ("E:\calistirilacak_dosya.exe") işte bu kod,


program cd'nin içinde ve dosyada cd'de ben yol belirtiyorum fakat ya cd sürücüsünün harfi değişikse E değilde K ise o zaman bu dosyayı çalıştıramayacak.Ben tahminime göre;


Shell ("%local disk%\calistirilacak_dosya.exe") gibi bir şey yazarsam dosyayı bulur mu.


Program ve dosya aynı cd'de olacak.


Şimdiden Teşekkürler konu fazla uzamaz inşalah. [:D]


Başlık yanlış ise özür dilerim.

Alıntı
Topic starter Gönderildi : 31/03/2009 00:03
Alper OZDEMIR
(@alperozdemir)
Üye

C# da aşağıdaki gibi yazılıyor application.startuppath in anlamı programı çalıştırdığınız dizin anlamına geliyor yani startuppath c: den çalıştırdıysanız c e den çalıştırdıysanız e oluyor kolay gelsin.


Application.StartupPath + "\\dosyadi.exe"

CevapAlıntı
Gönderildi : 31/03/2009 00:52
Hakan AKSAN
(@HakanAKSAN)
Üye

Merhaba;

private void CdRomTespit(object sender, EventArgs e)
{
   string[] drivesPathTab = Directory.GetLogicalDrives();
   for (int i = 0; i < drivesPathTab.Length; i++)
   {
       
DirectoryInfo dirInfo = new DirectoryInfo(drivesPathTab[i]);
        
if ((dirInfo.Attributes & FileAttributes.ReadOnly) != 0)
         {
             //Cd-Rom'u bulduk.Burada dirInfo üzerinden sürücü harfine ulaşabilrisiniz
             //ve harf üzerinden işlemi gerçekleştirebilirsiniz.(Tabi birden çok cd-rom varsa diziye alıp dosyayı içereni bulabilirsiniz)
        
}
}


 Kolay Gelsin.

CevapAlıntı
Gönderildi : 07/04/2009 19:37
Alper OZDEMIR
(@alperozdemir)
Üye

Hakan bey program ile dosya aynı dizin içinde cd de deniliyor güzel çözüm fakat bu kadar uzun bir kod bloğuna gerek varmı sizde application.startuppath varken..?

CevapAlıntı
Gönderildi : 08/04/2009 01:26
Hakan AKSAN
(@HakanAKSAN)
Üye

"Program cd'nin içerisinde" kısmını kaçırmışım evet dediğiniz şekilde de kısa bir çözüm olur.

Diğer yol program cd'nin içerisinde olmama senaryosunda işe yarabilir.

İyi çalışmalar...

CevapAlıntı
Gönderildi : 08/04/2009 12:59
Paylaş: