Forum

visual basic dosya ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

visual basic dosya kopyalama

Emre Taştekin
(@EmreTastekin)
Üye

arkadaşlar merhaba, şirketimdeki kullanıcılarmın masaüstü ve belgelerimdeki dosyalarını yedekelmek için aşağıdaki gibi bir script hazırladım ve zamanlanmış görevlere ekledim fakat sorun şu ilk satırdaki *.xls dosyası desktop da veya belgelerimde yoksa direk hata veriyor benim istediğim hata vermeden ikinci satıra geçsin scripte hangi uzantılar varsa onları kontrol edip kopyalasın,scripte nasıl bir komut eklemeliyim veya nasıl bir script kullanabilrim? tşk.ederim...


Dim FSO
Set FSO = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
FSO.CopyFile "C:\Users\etastekin\Desktop\*.xls", "Y:\Backup\Desktop\",TRUE
FSO.CopyFile "C:\Users\etastekin\Desktop\*.xlsx", "Y:\Backup\Desktop\",TRUE

Alıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 30/11/2008 12:34
Murat DEMiR
(@MuratDEMiR)
Üye

Merhaba Emre bey,

Kodunuzun başına: On Local Error Resume Next yazarsanız hata yokmuş gibi devam program 😉

Kolay gelsin, iyi çalışmalar...

CevapAlıntı
Gönderildi : 30/11/2008 13:18
Emre Taştekin
(@EmreTastekin)
Üye

murat bey merhaba On Local Error Resume Next şeklinde yazığımda hata verdi Local kelimesini çıkartıp On Error Resume Next şeklinde yazınca istediğim şekilde hata vermeden yedek aldı tşk.ederim yardımınız için...

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 30/11/2008 14:42
Mustafa KASIKCI
(@mustafakasikci)
Üye


Sistem & Network Kodları ! CozumPark.Com

 

Alternatif olarak .bat dosyası ile yapmanızı önerebilirim..

Kodlar arasında mevcut. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 30/11/2008 15:16
ibrahim_selcuk
(@ibrahim_selcuk)
Üye

hocam selamlar ben şöyle bir özellik istiyorum script ile yapmam mümkün mü kopyalama yapacak ancak kaynak  dosya ya bakacak eğer 3 saat önceden oluşturulmuşsa kopyalama yapacak 3 saatten sonra olulşturulduysa kopyalama yapmayacak. Örnek verrmem gerekirse a ve b isimli iki dosyam var a dosyası  5 saat önce oluşturulmuş b dosyası 1 saat önce ikisi aynı klasörde olmasına rağmen a dosyasını kopyalasın. Tabiki a dosyasını kopyaladıktan bir dahaki kopyalama sınasında a dosyasını kopyalamayacak. Yani hedefte dosya varsa kopyalama yapmasın.. sizce mümkünmüdür.


 


Teşekürler;

CevapAlıntı
Gönderildi : 08/09/2010 15:43
bluess_devils
(@bluess_devils)
Üye

Merhaba arkadaşlar;

Const OverwriteFiles = TRUE

Set objFSO = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")

objFSO.CopyFolder"C:\Users\User" , "D:\Backup", OverwriteFiles

 
 Yukarıdaki kod ile User profilini kopyalamaya başlıyor fakat profil kullanımda olduğu için izin verilmedi hatası veriyor buna göre;
 
1. Kullanıcı profili aktif kullanımda iken VBScript ile profil komple kopyalanabilirmi?
2. Eğer kopyalanabiliyor ise script çalıştırıldığında "YEDEKLEME İŞLEMİNİZ BAŞLADI LÜTFEN PC' NİZİ KAPATMAYINIZ" şeklinde bir uyarı verebilirmi?
3. Her gün yedek alırken ayrı bir klasör oluşturarak ve o klasöre o günün tarihini yazabilirmi?
4. Kopyalama işi bittiğinde yine yukarıdaki gibi "YEDEKLEME İŞLEMİNİZ BAŞARILI BİR ŞEKİLDE TAMAMLANMIŞTIR" uyarısı yazabilirmi.
 
 

Yardım edebilir misiniz ? 

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 26/10/2013 13:47
bluess_devils
(@bluess_devils)
Üye
Merhaba arkadaşlar;
Alttaki kod ile kopyalama işlemi yapıyorum.Kopyalama yaparken Documents ve Desktop klasörünü almıyor.Onun altındaki dosya ve klasörleri kopyalabiliyorum.
O klasörleride yedeğini almak için kodu nasıl yazmak gerekir.
Yardımcı olabilir misiniz ? 
On Error Resume Next
Set objFSO = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
MsgBox "Yedekleme işleminiz başladı. Lütfen tamamlanana kadar bilgisayarınızı kapatmayınız.",,"Kopyalama"
zaman=year(date) & "_" & month(date) & "_" & day(date) & "_" & hour(now) & "_" & minute(now) & "_" & second(now)
objFSO.CopyFolder "C:\Users\User\Documents", "D:\Backup" & zaman, True
objFSO.CopyFolder "C:\Users\User\Desktop" , "D:\Backup" & zaman, True
MsgBox "Yedekleme tamamlanmıştır. ",,"Kopyalama"
CevapAlıntı
Gönderildi : 29/10/2013 11:26
Paylaş: