Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

C# Thread

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
524 Görüntüleme
(@muratguler)
Gönderiler: 313
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba 

C#'ta birden fazla threadler çalışırken herhangi bir threadin herhangi bir anda ne işlem yaptığını izleyebileceğimiz bir yöntem var mı ? 

Mesela program çalışırken breakpoint koyarak hangi adımda ne işlemler olduğunu ekrandaki AddWatch kısmıyla görebiliyoruz. Bunu multiThread de ile yapabilir miyiz ? 

 

Teşekkürler

 
Gönderildi : 23/02/2018 12:26

(@birolaydugan)
Gönderiler: 867
Prominent Member
 

Background Worker kullanınız .

 
Gönderildi : 24/02/2018 03:10

(@enisciftci)
Gönderiler: 22
Eminent Member
 

Merhaba,

 

bu tip bir durum için log yöntemi kullanmanızı tavsiye edeirm. Yani Thread'leriniz çalışırken ne yaptığını kolayca bir text dosyasından okuyabilirsiniz. Örnek olarak Gamut LogViewer veya kendi bildiğiniz bir komponent kullanabilirsiniz. Eşzamanlı çalışan Thread'lerinizi aynı anda takip etmeniz zor veyabazı durumlar için imkansızken bu yöntemle hangi Thread'ın hangi işlemi yaptığını detaylı olarak hem Thread numaralarından, hem zamanlama göstergesinden ve hem de sizin kendi yazdığınız bilgi logları ile bu durumu yönetebilirsiniz.

 

Gamut LogViewer ile kendi dll dosyasını referans olarak projelerinize ekliyorsunuz ve ardından projenize config.log4net adlı bir xml dosyası ekliyorsunuz. Konfigurasyonları kolayca internet üzerinden veya varsa bu siteden temin edebilirsiniz. Her Thread'ı numarası ile eşzamanlı dahi olsa takip edebilirsiniz. 

 

Saygılarımla

There is always something you miss.

 
Gönderildi : 26/02/2018 01:54

Paylaş: