Forum

E-Ticaret sitelerin...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

E-Ticaret sitelerinde SEO yapılandırması

8 Yazılar
3 Üyeler
0 Reactions
481 Görüntüleme
(@elmirasuleymanova)
Gönderiler: 39
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba hazır satılan E-Ticaret sitelerinde neredeyse aynı ürünler yer almaktadır. Bilgisayar bölümünde Macbook, Cep Telefonu Bölümünde Samsung S7 gibi...

Bu gibi hazır satılan (aslında geliştirilen ama daha kolay idrak edilsin diye satılan tabirini uygun gördüm) satılan sitelerde neredeyse tıpa tıp aynı ürünler, aynı markalar ve kategoriler oluyorsa, Google ya da Yandex gibi motorlar, bu gibi sitelere karşı neden muhalif olmuyorlar?

 

Bu sitelerdeki yapılandırmalar makale / blog olmadığından ve neredeyse çok benzer ya da birebir aynı marka model ürünler sergilenmesine rağmen neden Google sıralamasından tahliye olmuyor?

 
Gönderildi : 13/05/2017 23:04

(@zulfumehmetozcifci)
Gönderiler: 733
Prominent Member
 

SEO optimizasyonu doğru yapıldıktan sonra ve arama motorlarına şikayet edilmedikten sonra neden muhaliflik yapsın ki? Yada kime zararı var bu tür hazır sitelerin.

Kişisel bir olay

 
Gönderildi : 13/05/2017 23:20

(@elmirasuleymanova)
Gönderiler: 39
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

özgün içerik yok blog veya makale gibi.

şimdi şöyle düşünüz bu forumdaki aynı konu aynı başlık aynı metin başka bir sitede de varsa durum ne olur, Google nasıl bakar bu duruma?

E-Ticaret sitelerinde bu sıklıkla karşılaşılan bir durum.

Google bakar, makalelerde ve bloglarda durum bu şekilde işliyor, bu makaleyi ilk sunan site hangisi?

O siteyi indexler, diğerini index tahliyesi eder.

Ama o vakit tüm E-Ticaret siteleri index dışı olurdu. SEO yöntemleri var elbet ki indexlerle sorunları olmuyor.

 
Gönderildi : 13/05/2017 23:31

(@zulfumehmetozcifci)
Gönderiler: 733
Prominent Member
 

Mesela burda yazdığım makalelerin aynısını kend blog sitemde de yayınlıyorum. Web sitelerinde yapılmış olan SEO optimizasyonu önemli. Bir sürü e-ticaret siteleri var ama isimleri farklı. Belli bailı e-ticaret siteleri aramalarda fiyat olarak da çıkıyor örneğin gittigifiyor, hepsiburada, n11. Bunlar Türkiyede tabiri caizse e-ticaret sitelerinde zirvede diyeceğimiz e-ticaret siteleri. Burdaki seo çalışmaları, reklam çalışmaları, Adword gibi işlemlerden dolayı üst sıralarda çıkıyorlar. Diğer siteler de haliyle aşağı sıralara kayıyor. İlk sunan kişiye de pek bakmıyor aslında google. Sitenin trafik akışı (eskiden pr puanı vardı şimdi kalktı o) seo çalışması gibi işlemlere bakıyor diye biliyorum.

Kişisel bir olay

 
Gönderildi : 14/05/2017 00:30

(@elmirasuleymanova)
Gönderiler: 39
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Tabi sizi anlıyorum, n11, gittigidiyor üzerinden örnek vermişsiniz. Şöyle düşünün bir de, hazır bir E-Ticaret sitesi satın alacaksınız, boş bir site, aynı siteyi başkaları da satın alıyor. Dolayısı ile n11 gibi, gittigidiyor gibi tasarımları farklı değil.

Temel olarak link yapıları, seo açısından aynı.

Daha sonra bir ürün yükleyeceksiniz, Samsung S7, Macbook Pro, gibi. Diğer siteler de aşağı yukarı aynı ürünleri yükleyecekler. Şimdi, domain isimleri farklı, ama neredeyse, kategori, marka, model, içerik aynı...

Bunu nasıl yapılandırılyorlar, işin içinden çıkıyorlar, onu merak ediyorum.

Şimdi böyle E-Ticaret sitesi alanlar için de bir muamma açıkçası.

 
Gönderildi : 14/05/2017 00:39

(@zulfumehmetozcifci)
Gönderiler: 733
Prominent Member
 

Tamam evet tasarım birebir aynı olabilir. Mesela en basitinden domain adresi farklı. Size e-ticaret uygulaması veriyor fakat ayrıca siz kendiniz de seo olarak işlem yapabilirsiniz. Aynı siteler arasından sıyrılmak için bir süreliğine Google reklam kuruluşu olan Adwords kullanılabilir belki. Tamamen SEO çalışmalarınızın kalitesine bakacaktır google. Eğer e-ticaret uygulaması almayı düşünüyorsanız kendi seo çalışmalarını yapabilmek bağlamında sitenin size izin veriyorsa alınız. Örneğin. H tagı kullanmayı, özellikle meta tagları olsun. Bunları kendi isteğinize göre sitenize eklemeniz size fayda sağlayacaktır. Eklenen fotoğraflara açıklama eklemeniz, yani kodlara belirli eklemeler yapmanız sizin açınızdan önemli. Bunun için danışman firmalar mevcut. Artık sadece Google SEO işiyle geçim sağlayan insanlar var. Teknolojinin doğurduğu bir meslek.

Kişisel bir olay

 
Gönderildi : 14/05/2017 00:52

(@elmirasuleymanova)
Gönderiler: 39
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Hımm.. Peki, bu tip meta etiket, genel geçer vitrin düzenlemes ve bu gibi farklılıklar dışında,

Ürünler bire birebir aynı (neredeyse çoğu, en iyi ihtimalle benzer) olduğundan dolayı (makalelerde, bloglarda olduğu gibi)

bu liste, bu ürün aynı tasarıma sahip bir başka sitede de mevcut diye, sizin seo, link, etiket, meta tag gibi farklılıklarınıza bakmaksızın kopya muamalesi görmez mi site ?

Çünkü SEO için okuduğum tüm makalelerde SEO çalışması olsa dahi, içerik benzerliğinden dolayı "kopya - özgün içerik dışı" olarak işlem görecektir siteniz diye uyarılar yapılmakta.

 
Gönderildi : 14/05/2017 01:01

(@eravse)
Gönderiler: 1753
Üye
 

burada onemlı olan marka urun ısmı yada fıyatı degıl burada ozgun ıcerıkten anlatılmak ıstenen sey urun teknık ozellıklerı ve urunun ıcındekı detay alanlarında yazan yazılar dır. Dıkkat edersenız aynı urunu satan markalar genel olarak bırbırınden farklı acıklama alanları ve urun detayları gırerler aynısı kesınlıkle yoktur olanlar zaten kopya ıcerıkteler

 

google sızın sıtenızın urun sıtesı oldugunu ıcınde gezerken anlar ve marka urun adı urun kod sku barcode vb alanları otomatık tarayarak hem sızı gezen kullanıcıya o urun hakkında reklam gosterır 🙂 hemde sızı ındexler

 

saygılar

 

ProfectSoft Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri
LogPusher & Bifyou E-Commerce System
www.profectsoft.com

 
Gönderildi : 14/05/2017 04:31

Paylaş: