Forum

Devexpress tür...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Devexpress türlçeleştirme

Sinem Erkan
(@sinemerkan)
Üye

tr adında klasor oluşturup bin klasorü içine kopyaladım .

program.cs içine

Thread.CurrentThread.CurrentUICulture = new System.Globalization.CultureInfo("tr-TR");

yazmama ragmen turkçeleşmedi sorun ne olabilir .

Alıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 02/09/2016 18:59
Erdem SELÇUK
(@eravse)
Saygın Üye Forum Yöneticisi

http://localization.devexpress.com/ son versıyonu ındırdınız mı ? turkce dıl dosyalarının  ?

ProfectSoft Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri
LogPusher & Bifyou E-Commerce System
www.profectsoft.com

CevapAlıntı
Gönderildi : 02/09/2016 20:29
Sinem Erkan
(@sinemerkan)
Üye

evet hcm , bir çok makale araştırdım ve hepsini uyguladım ,sırasıyla ;

siteye üye olup bana gelen .DLL leri tr adındaki klasore kopyalayıp , Devex klasorundeki Framework icine taşıdım,sonra program.cs içine ilgili kodlarıda yazdım .

Boş proje oluşturdamda yada mevcut projemi derlesemde hala TR olmamış gorunuyor .

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 02/09/2016 20:33
Ali GÖREN
(@aligoren)
Üye

Merhabalar. DLL'leri attığınız yol neresidir acaba?

 

Örneğin:

 

DevExpress 15.x\Components\Bin\Framework

 

15.x sürümlü Framework klasörünün altında mı oluşturdunuz tr klasörünü?

 

DLL'ler, tr klasörüyel birlikte DevExpress'in bulunduğu yani yüklü olduğu noktada olmalılar. Örneğin bende şöyle:

 

C:\Program Files\DevExpress 15.1\Components\Bin\Framework\tr

 

Böyle bir dener misiniz?

CevapAlıntı
Gönderildi : 03/09/2016 14:06
Sinem Erkan
(@sinemerkan)
Üye

aşağıdaki şekilde .

 

C:\Program Files (x86)\DevExpress 16.1\Components\Bin\Framework\tr

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 03/09/2016 18:41
Erdem SELÇUK
(@eravse)
Saygın Üye Forum Yöneticisi

Tam Emin olamadım araştırıyorum çünkü devexpress GAC ( global assembly cache ) e yazıyor dll leri direk oradan alıyor olabilir değişmiyordur yanı siz ne kadar kod la tetiklesenizde default dili alıyor olabilir eğer bir çözüm bulursam döneceğim.

ProfectSoft Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri
LogPusher & Bifyou E-Commerce System
www.profectsoft.com

CevapAlıntı
Gönderildi : 04/09/2016 21:40
Sinem Erkan
(@sinemerkan)
Üye

hocam , tr dosyalarını Devex klasorune ek olarak projen /Release altına kopyalayınca çalıştı .

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 06/09/2016 03:37
Mehmet
(@mehmetikiz)
Üye

Projeyi realese modda çalıştırıyorsunuz o yüzden çalışmış debug modda çalıştırırsanız debug klasörüne de kopyalamanız gerekecek. aşağıdaki linki incelemenizi tavsiye ederim. İyi Çalışmalar...

http://www.mehmetikiz.com/devexpress-dil-dosyasi/

CevapAlıntı
Gönderildi : 07/09/2016 22:18
Volkan Alkılıç
(@volkanalkilic)
Üye

Uygulamanın çalıştığı dizine "tr" klasörünü kopyalamak sorunu çözecektir.

Ancak en temiz ve performanslı yöntem dll dosyalarını GAC (Global Assembly Cache) e yüklemektir. Bunu gacutil.exe adındaki tool ile veya  http://wingac.codeplex.com/  ile kolayca yapabilirsiniz.

CevapAlıntı
Gönderildi : 09/09/2016 11:53
Mehmet
(@mehmetikiz)
Üye

Sayın @sinemerkan eski postlara bakarken fark ettim, belki birilerinin işine yarar diye bırakıyorum.

Projenizi Debug modda çalıştırıyorsanız Debug klasörüne, Realese modda çalıştırıyorsanız Realese klasörüne tr adında klasör açıp devexpress dll language dosyalarını buraya atın. Sonra projenizdeki Program.cs dosyası içerisine aşağıdaki kodu ekleyin. Farkettiyseniz klasör adı ve aşağıdaki koddaki tırnak içindeki klasör adı aynı olacak. İyi Çalışmalar...

Thread.CurrentThread.CurrentUICulture = new System.Globalization.CultureInfo("tr");

CevapAlıntı
Gönderildi : 25/09/2021 12:25
Hakan Uzuner beğendi
Paylaş: