Forum

C# ile excel temple...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

C# ile excel templeti açıp içine veri aktarıp c# forma ait iş emri no ile kayıt

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
519 Görüntüleme
(@volkanzeyrek)
Gönderiler: 1
New Member
Konu başlatıcı
 
Merhaba, Yazılar gerçekten çok bilgilendirici öncelikle teşekkürler. Mümkünse beni epeydir uğraştıran bir projem var. iş yerinde benim ve bir kaç arkadaşımın kullanacağı evrak basma işlerini otomatikleştirmek için hazırladığımız excel ve word templete sayfalar var. C# ile formlar oluşturdum.  
En basitinden ilk hazırlanan formdan ona bağlı tüm c# formlar bir referans bir parça/iş emri numarası alacak. Daha sonra en az 2 textbox içindeki veriler belirtilen hücrelere yazılacak. daha sonra ilk oluşturulan parça numarası o oluşturulmuş excel sayfasının numarı/adı olarak kaydedilecek ve excel sayfası yazdırılacak.Iso sisteminde dolduralacak evrak takipi doldurup elektronik ortamda takip için kullanacağım. çok kullanıcılı da yapmaya çalışacağım biterse zaten uygulamayı free olarak da dağıtacağım. umarım yardımcı olursunuz ilginize teşekkürler. templete uzantım ecel için dosya adı.xltx ve kaydedilecek dosyaadı.xlsx veya dosyaadı.xls şeklinde olacak. aynı zamanda excele girilen tüm verileri bir SQL veri tabanıan ekleyeceğim. ilk formdan sonra diğer formlar dosya adını oradan alacak.
 
yerdımcı olacak  herkese teşekkürler. mümkünse uygulama için basit bir örnek proje paylaşırsanız çok sevinirim. Viusal studio 2012 express kullanıyorum. 
 
Gönderildi : 11/06/2015 17:12

(@BurakSenturk)
Gönderiler: 70
Trusted Member
 

Selam,

Öncelikle kolay gelsin demek isterim. İstediğin başlı başına ve spesifik bir proje. İnsanların elinde bu istediklerini karşılayabilecek bir örnek olduğunu sanmıyorum. Var sa da çok parça parçadır.

Tavsiyem talebini bu şekilde yazmak yerine, projenin bir tarafından başlayıp bir şeyleri yapamadıkça bu nasıl olur diye sorman. Zira ben yazında alt satırı okurken üst satırı unuttum 🙂

Sonuç olarak sorunu bu hali ile bırakırsan istediğin seviyede yardım alabileceğini düşünmüyorum.  

Yinede kolay gelsin,

İyi Günler Dilerim, 

 
Gönderildi : 15/06/2015 16:41

Paylaş: