Forum

Visual Studio asp.n...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Visual Studio asp.net de başlatılacak olan proje için fikir alışverişi

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
436 Görüntüleme
(@mehmetugur)
Gönderiler: 267
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba. Visual Studio asp.net webform da yeni proje başlatacaktım. Şu anki başlatacağım proje önceki yaptığım uygulamalardan farklı olarak katmanlı mimariyi kurmaya ve mobil uyumlu halde olacak şekilde projemi başlatacağım.

Sormak istediğim şuan ki aşamaya göre genel olarak tavsiyeleriniz nelerdir? Tecrübelerin paylaşılarak öğrenilmesi açısından bu konuyu açma isteği oluştu.

 
Gönderildi : 03/06/2015 23:00

(@eravse)
Gönderiler: 1753
Üye
 

Mobil uyumlu için responsive tema bulabilir yada bootstrap kullanabilirsin. Katmanlı mimari için ya bir design pattern seçeceksin yada klasik modda kendin oluşturcaksın. webform uygulaması yerine MVC uygulaması secebilirsin.

saygılar

 

ProfectSoft Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri
LogPusher & Bifyou E-Commerce System
www.profectsoft.com

 
Gönderildi : 04/06/2015 00:19

(@mehmetugur)
Gönderiler: 267
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Design pattern leri arştırdım ve en çok kullanılanlara denk geldim. Sormak istediğim bu patternler neye göre belirleniyor

(Soru biraz karşıdaki kişinin yani benim yazılımsal tecrübemin bilinip öyle cevaplanması gereken bir soru olduğunun farkındayım siz kendinizden örnekleme yaparak aydınlatırsanız memnun olurum.)

http://garipadamlar.com/design-pattern-dersleri/

http://www.oodesign.com/  

 
Gönderildi : 06/06/2015 00:04

(@BurakSenturk)
Gönderiler: 70
Trusted Member
 

Selam,

 

Patternleri best practise gibi görebilirsin. Herhangi bir problemi çözmede ya da bir amaca hizmet etmesine yönelik işlevsellik konularında izlenebilecek en iyi yollar olarak da düşünülebilir. Bir çok kategorisi bulunan desenler her daim uygulanmalı şeklinde değil, uygulandığı takdirde fayda sağlayabilecek yapılardır.  

Bunları kural gibi düşünmemekde fayda var. Belki de zaten bu şekilde kodlama yapıyor da olabilirsin sadece adını bilmiyorsundur. İnternet üzerinde çok fazla kaynak var. Eğer kodlamada yeni isen desenler arasında kaybolabilirsin. Birazda zamana bırak derim. 

İyi Günler Dilerim,

 

 
Gönderildi : 08/06/2015 17:49

(@mehmetugur)
Gönderiler: 267
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Öneri için teşekkürler. Bende şuan katmanlı mimaride yazılım geliştirici olarak çalışıyorum. Şuan kullandığım yapıdan farklı yapıları merak ettiğim için böyle bir konu açma isteği oluşmuştu. Diğer arkadaşlarda da önerilerini sunabilirse memnun olurum.

 
Gönderildi : 10/06/2015 00:03

Paylaş: