Forum

ASP.NET ile tablo e...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

ASP.NET ile tablo eşleştirme nasıl yapılır ?

aykutsahin
(@aykutsahin)
Üye

Merhaba arakadaşlar;

iki adet veri tabanım var bu veritabanlarında aynı kayıta sahip tablolarım var, bu tabloları karşılaştırıp sayfayı yönlendirmek istiyorum.

Örnek:
sayfamın page load kısmında; A veritabanındaki serino ile b veritabanındaki serino aynı ise açılsın, aynı değilse xxxx.aspx sayfasına yönlensin istiyorum fakat bir türlü beceremedim nasıl yapabilirim. bir projemde lisanslama yapmak istiyorum.

Alıntı
Topic starter Gönderildi : 12/04/2015 07:33
Erdem SELÇUK
(@eravse)
Saygın Üye Forum Yöneticisi

Teorık olarak A Tablosunda kayıtları bır record degıskenıne alın 

 bool recordIsMatched = false;

 string message = String.Empty;

var tableARecord = db.TableA;

daha sonra tableARecord içerisinde dönerek recordIsMatched degişkenini set edin

foreach(var item in tableRecordA)

 {

recordIsMatched = db.TableB.Where(r=> r.SeriNo == item.SeriNo).Count() > 0 ? true: false; 

// eğer kayıt true ise mesaj yada yönlendrime 

message += item.SeriNo + " Tablo B ile işleşti <br/>"; 

 

en basitşekli ile bu tip bir eşleme sağlayabilirsiniz.

Saygılarımla

 

 

ProfectSoft Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri
LogPusher & Bifyou E-Commerce System
www.profectsoft.com

CevapAlıntı
Gönderildi : 13/04/2015 00:29
aykutsahin
(@aykutsahin)
Üye

Merhaba erdem bey. Öncelikle mesajınız için teşekkürler, bukadar açıklayıcı cevap yazan çok zor bulunur
Yanlız şu var benim A vetabanımdaki serino başka bir sunucuda B veritabanımdaki seri no ise başka bir sunucuda Kayıtlı, örnekteki SQL bağlantılarını çözemedim, bana bunu her iki veritabanına ConnectionString ile olan örneğini yazmanız mümkünmü. .Net konusunda biraz acemiyim, gerçi ben veritabanlarıma class üzerinden fonksiyon ile bağlanıyorum fakat Connectionstring de işimi görür, ilginiz için tekrar teşekkürler

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 13/04/2015 02:31
Erdem SELÇUK
(@eravse)
Saygın Üye Forum Yöneticisi

Benım size yazmıs oldugum ornek EF ile Linq sorgsusu uzerınde bunun ıcın ıkı tane Dbml yaparsanız farklı connectionlardan sorgulama yapabılırsınız. 

Klasık yontem ıle test edıp yazmam lazım bunun ıcın ne kadar vaktınız var acıkcası bılmıyorum 🙂 bos bır vaktımde anca ornek yazabılırım .

 

Saygılarımla  

ProfectSoft Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri
LogPusher & Bifyou E-Commerce System
www.profectsoft.com

CevapAlıntı
Gönderildi : 13/04/2015 02:55
aykutsahin
(@aykutsahin)
Üye

Çok acil değil hafta sonuna kadar vaktim var. Bu arada acilen Entity öğrenmem Lazım sanırım 🙂

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 13/04/2015 19:33
Erdem SELÇUK
(@eravse)
Saygın Üye Forum Yöneticisi

Muhtemelen EF öğrenmeniz gerekecek email adresi paylaşın özelden kodu gondereyım  

 

sevgiler. 

ProfectSoft Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri
LogPusher & Bifyou E-Commerce System
www.profectsoft.com

CevapAlıntı
Gönderildi : 13/04/2015 20:40
aykutsahin
(@aykutsahin)
Üye

Mesaj sayısı yüzünden özel mesaj atamıyorum buradan paylaşabilirim sorun olmaz /
[email protected]

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 14/04/2015 17:16
Erdem SELÇUK
(@eravse)
Saygın Üye Forum Yöneticisi

tamamdır. 

 

ProfectSoft Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri
LogPusher & Bifyou E-Commerce System
www.profectsoft.com

CevapAlıntı
Gönderildi : 14/04/2015 20:02
aykutsahin
(@aykutsahin)
Üye

Merhaba Erdem bey;

Nihayet EF'ye geçiş yaptım çoğu işlemi gerçekleştiriyorum, şimdi kaldığımız yerden bana yardımcı olursanız sevinirim.

yukarıda bahsettiğim lisanslama işlemini yapmak istiyorum kendi sunucumda lisans tablosundaki müşterimin serino ile müşterimin kendi veritabanındaki kurumsal tablosundaki Serino Kolonunu karşılaştırmak istiyorum numaralar uyuşuyorsa default.aspx, uyuşmuyorsa hata.aspx

birde kendi sunucumdaki Lisans tablosunda müşteri Id'leri mevcut eşleştirmeyi Id seçmem gerek sanırım

yardımcı olursanız sevinirim

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 16/08/2015 07:37
aykutsahin
(@aykutsahin)
Üye

Merhaba Erdem bey nihayet kendi çabalarımla işlemi gerçekleştirdim kodlar aşşağıda 🙂 yanlız bir sorum olucaktı.. ben iki veritabanındaki lisans numaralarını Id'leri ile yakalıyorum; ben ID ile değilde Tablodaki isimler ile yakalamak istiyorum. örneğin (LisansSahibi)

LisanslarEntities L = new LisanslarEntities();
Shop db = new Shop();
Lisans lsn = new Lisans();
Kurumsal krm = new Kurumsal();

Lisans LId = L.Lisans.FirstOrDefault(S => S.ID == 1019);
Kurumsal KId = db.Kurumsal.FirstOrDefault(K => K.KurumsalId == 1);
if (KId.SeriNo == LId.SeriNo)
{

Response.Redirect("i.aspx");

}

else
{

Response.Redirect("LisansHata.aspx");

}

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 20/08/2015 10:39
Erdem SELÇUK
(@eravse)
Saygın Üye Forum Yöneticisi

Kusura bakmayın tam anlayamamış olabilirim ama K.KurumsalId yerine K.LisansSahibi == "Deneme" gibi yazmanız gerekir gibi egeldi. Akış farklı bir şekildemi ?

ProfectSoft Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri
LogPusher & Bifyou E-Commerce System
www.profectsoft.com

CevapAlıntı
Gönderildi : 31/08/2015 02:01
Paylaş: