Forum

Birden Fazla Katman...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Birden Fazla Katmanlı Promosyon ve İndirim Modelleme Hk.

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
456 Görüntüleme
(@RagipUNAL)
Gönderiler: 171
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Herkese Merhabalar, 
Bir müşterim için asp.net mvc + mssql ile geliştirmekte olduğum araç leasing yazılımında promosyon ve indirim uygulanması gerekiyor. Projemin bu aşamasında piyasada bu tarz işlemleri yapan/uygulayan örnek proje/yazılımlara bakıp kendi modellememi çıkarmak istiyorum. Araştırmalarımda pek iyi bir örnek bulamadım açıkçası. Çalıştığınız şirkette kullandığınız yazılım veya yaptığınız projelerinizde (özellikle perakende sektöründe olacağınız düşünüyorum) aşağıda anlatacağım şekilde veya bir benzeri varsa bana uygulamanın adını/linkini/videosunu paylaşırsanız sevinirim. Yabancı uygulamalarda olur. Kendi fikirlerinizde varsa paylaşın lütfen.

 Tedarikçi firmanın veya tedarikçi firmadaki araçlar için belli bir promosyon ve indirim uygulaması mevcut. Araca tanımlanmış bir  indirim, firma indirimini ezebilir yani araçtaki kabul edilebilir. Kiralama gün sayılarına göre ücretsiz günler verilebiliyor. Ayrıca belli tarihleri aşarsa aştığı günler daha düşük indirimli olabiliyor. Daha önce kiralama yapmış bir müşteri ekstra bedava gün alabiliyor. Bu tarz bir sürü varyasyon var.

 Kendi kafamda kaba taslak şöyle bir fikir var. Tedarikçi ve tedarikçilerin arabaları için indirim promosyon tanımlamaları yapılsın. Proje müşterimde kendi if-conditions ile promosyon/indirim tanımlamalarını yapsın. Daha sonrada sitedeki müşteri formdan iki tarih arası search yaptığında, aracı seçtiğinde ve ara toplam aldığında sırasıyla indirim ve promosyonlarını görsün. Kiralama işlemi tamamlandığında ise müşteriye verilen promosyonlar bir yere kaydolsun ve müşteriye pdf olarak göndermek istiyorum. 

Beyin fırtınası için açtım bu konuyu, konuyla ilgilenen bir sürü kişiye de faydası olacağını düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler .

 
Gönderildi : 16/12/2014 17:15

(@eravse)
Gönderiler: 1753
Üye
 

Ben bir turizm otomasyonu için buna benzer bir modelleme yaptım ama cok karısık yanı burdan anlatabılmem ıcın bıraz calısmam gerekecek bır seyler cıkarabılırsem metınsel olarak sıze doneyım ???? 

ProfectSoft Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri
LogPusher & Bifyou E-Commerce System
www.profectsoft.com

 
Gönderildi : 23/12/2014 19:38

Paylaş: