Forum

Length cannot be le...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Length cannot be less than zero Hatası

6 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
1,237 Görüntüleme
(@BurcinAktukun)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Herkese merhaba arkadaşlar. Bir süre önce bir internet gazetesinde çalışmaya başladım. Kendi yağıyla kavrulmaya çalışan ve gönüllülük esasıyla yürütmeye çalıştığımız gazetenin Scripti eski host firmasından alınmış. Şu an yeni bir host'a geçtik ve sitemizin admin panelinde sadece bir kısımda problem yaşıyoruz. Problem şu; Admin panelden yetki vermek istediğimiz kullanıcılar için bulunan Roller butonuna tıkladığımızda Roller.aspx sayfasında şöyle bir hata kodu çıkıyor.

 

Bu konuda yardımcı olabilecek olan varsa çok sevinirim. Şimdiden Teşekkürler...

 

 
Gönderildi : 10/09/2013 21:29

(@FerideSOLMAZ)
Gönderiler: 72
Trusted Member
 

Merhaba,

soruyu nokta atışı cevaplayabilmek için admin panel yapınızı bilmek lazım. Ancak hataya bakılırsa, roller ile alakalı default tanımlar yok. Kullanıcıya role tanımlama sayfasında iseniz muhtemelen hiç role tanımlanmamıştır. Öncelikle role tanımlamalısınız.

Eski hostunuzda ki database e erişebiliyorsanız, oradan kontrol edebilirsiniz. 

 
Gönderildi : 11/09/2013 16:44

(@BurcinAktukun)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar, öncelikle cevap için teşekkür ederim. Durum şöyle ki; Şu an Rolleri tanımlanmış kullanıcılar var. Admin panele admin giriş yapabiliyor ya da moderatör (editörler) Editör olarak giriş yapabiliyor. Yani hali hazırda tanımlanmış rollerde bir sıkıntı yok. Ama yeni üye olan bir arkadaşa ROLLER kısmından bir editörlük veremiyoruz. Roller butonuna tıkladığımız anda bu hatayı veriyor.

Eski DB'e ulaşmamız pek mümkün değil gibi...

 
Gönderildi : 11/09/2013 22:05

(@kenanilgun)
Gönderiler: 544
Üye
 

Merhaba .NET 4.0 kullanılıyordu değil mi eski host sunucusunda da ?

 
Gönderildi : 12/09/2013 01:19

(@BurcinAktukun)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Muhtemelen 🙂

 
Gönderildi : 12/09/2013 05:54

(@kenanilgun)
Gönderiler: 544
Üye
 

Bu problem bir çok şeyden olabilir öncelikle kullanıcı sistemi yanınızda sorun olabilecek web.confif vb gibi yerlerden başlayarak gidebilirsiniz. Daha önceki mesajlarınız da kullanıcı sisteminin ne tarz yazıldığına dair bilgi verilmemiş o yüzden Feride hanima bu konuda katılmak zorundayim. Bence ilk öncelikle tüm event logları veya hataya ulaşabileceğiniz en kısa yolu tercih etmeniz doğru olacaktır. 

 
Gönderildi : 12/09/2013 11:30

Paylaş: