Forum

Macbook air macbook...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Macbook air macbook pro os,os x ve sistem uyumu

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
432 Görüntüleme
(@musaer)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

 Sirketimizde yöneticimize macbook air yada macbook pro almayı düşünüyoruz. Windows client lerde yaptığımız tüm işlemleri mac te yapabilirmiyiz ? bununla ilgili açılmış bir konu vardı ama daha detaylı bilgi almak için konu acma gereği duydum. sizden ricam mac os ile windows arasındaki şirket bazında değerlendirme yapıldığında artı ve eksiler nelerdir ? outlook exchange baglantısı yapmak için extra bir programa ihtiyacmı duyuluyor ? dosya paylasımı,izinler, gpo ayarlarında nasıl hareket etmeliyiz ? kısaca yöneticimiz mac os sistemine geçtiğinde kullanım farklılığı haricinde sistemsel problem yasarmı ? yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. konuyu yanlış  yere açmışsam  taşınmasını rica ederim.

 
Gönderildi : 24/04/2013 19:17

(@SavasKAPLAN)
Gönderiler: 244
Reputable Member
 

Kullanimi windows'a nazaran daha kolaydir. Ilk basta belki menuler biraz kafa karistirabilir ama kisa surede alisir. Outlook icin kendi mail yazilimini kullanir veya Mozilla Thunderbird'u kullanabilir. Office olarak Office for mac var. Active directory'ye client olarak baglamayi dusunmuyorsaniz her halukarda kullanilabilir.

Ancak mac'lerde soyle bir durum var, ram ve hdd okuma hizi macintoshlar'da cok onemlidir. Windows'a ssst alo al sana 2 gb ram doya doya kullan dediginizde onu bile kullanamaz anca bakar ama orta halli bir mac icin bile 3 gb ram ucu ucuna kurtarir. Soyle ornek vereyim suan sistem bosta ve chrome'da sadece 3 sekme acik su haliyle bile 2 gb ram kullaniyor. Alinmaz degil duzgun bir sey alacaksaniz pisman olunacak bir sey degil. Sistem olarakta windows'ta yapilip bunda yapilmayacak bir sey yok, ayni sekilde linux icin yazilmis neredeyse butun yazilimlar oldugu gibi bunda calisiyor.

Kafaniza takilan bir sey olursa yardimci olurum. 

 
Gönderildi : 25/04/2013 03:47

(@musaer)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkür ederim. elinize ve emeğinize sağlık.

 
Gönderildi : 25/04/2013 14:09

Paylaş: