Forum

PHP ile E-Bült...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

PHP ile E-Bülten Yazılımı

8 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
547 Görüntüleme
(@MuratSelgin)
Gönderiler: 12
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

PHP ile basit bir e-bülten yazılımı yapmak istiyorum. Sizce dikkat etmem gereken noktalar nelerdir?
mail() fonksiyonunu bir döngüye sokacağım ve sleep() komutuyla aralarına 15-20 saniye koyacağım ki mailler SPAM'e düşmesin. Tabi çok sayıda kişiye mail atarken timeout olur mu olmaz mı bilmiyorum, bu sorun nasıl aşılır ?

Önerileriniz?

 
Gönderildi : 11/07/2012 17:39

(@MuratCileli)
Gönderiler: 20
Eminent Member
 

mail() fonksiyonuyla göndereceğiniz mesajların tamamına yakını SPAM'a düşer. Bunun yerine PHP ile SMTP sunucu üzerinden kimlik doğrulaması yaparak göndermeniz gerekir. Çok sayıda gönderimde tabi ki timeout alacaksınız. Uzun zaman önce baştan savma yazdığım bir scriptte, her 100 gönderimden sonra kendi sayfasını farklı parametreyle tekrar çağırarak diğer 100'lüğe geçmesini sağlamıştım. Daha profesyonel metodlar kullanılabilir.

 
Gönderildi : 11/07/2012 19:27

(@MuratSelgin)
Gönderiler: 12
Active Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkür ederim. Peki mailleri belirli aralıklarla göndermek için sleep() gibi fonksiyonlara ihtiyaç olur mu sizce? Hepsini bir anda göndermek spame düşmesini sağlamasından korkuyorum. Sizin denediğiniz yöntem çok mantıklı, daha iyisini bulana kadar benzer bir yöntemi deneyebilirim.  Profesyonel e-bülten çözümleri nasıl bir uygulama kullanıyorlar bilmiyorum. 

 
Gönderildi : 11/07/2012 20:04

(@MuratCileli)
Gönderiler: 20
Eminent Member
 

sleep() hem dediğiniz sebepten dolayı hem de CPU gibi kaynaklarin doğru kullanımı için bence kullanılmalı. Profesyonel scriptleri ben de hiç incelemiş değilim.

 
Gönderildi : 11/07/2012 20:28

(@MuratSelgin)
Gönderiler: 12
Active Member
Konu başlatıcı
 

teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 11/07/2012 20:48

(@MustafaPAT)
Gönderiler: 26
Eminent Member
 

Merhaba Murat Bey,

Benimde bir toplu mail gönderme projem var.

Şu anda onun üzerinde çalışıyorum pek yakında bitmek üzere.

C# .NET 4.0 platformunda geliştiriyorum.

Şimdilik sadece xml kaynaklardan aldığı bilgiler doğrultusunda gönderim yapacak.

Windows servis olarak çalışacak.

Ayarlar.xml dosyasından smtp ve periyot bilgilerini alacak 

Body.xml  dosyasında Konu İçerik HTMl Ekler gibi bilgileri içerecek.

Adresler.xml dosyasından ise body.xml içindeki bilgilerin gönderileceği mail adreslerini ad soyad cinsiyeti mail adresi gibi data yı tutacak.

Servis çalıştığında ilgili xml dosyalarındaki bilgilere istinaden otomatik olarak gönderimlere başlayacak.

Eğer böyle bir uygulama işinizi görür ise sizin ile paylaşabilirim. 

Yaptığım araştırmalar sonucunda edindiğim bilgiler aşağıdaki gibidir.

Mesela info@muratselgin.com  üzerinden gönderim yapacaksınız.

bu durum farklı domain lere yaptığınız gönderimlerin spam olasılığını arttırıyor.

[email protected] ve [email protected] gibi hesaplar açılarak müşterilerede @gmail.com olanlara gmail SMTP üzerinden göndermek spam olasılığını düşürüyor.

 birde böyle bir teknik kullanılırsa 3-4 kat daha hızlı gönderim yapılabilir.

nekadar çok smtp okadar daha çok gönderim olur.

spam ın asıl ve önemli nedenlerinden birisi de içeriğidir.

mail içeriğindek link resim ek ve yasaklı kelimeler gibi malzemeler spam olasılığını  sürekli ve etkili bir şekilde etkilemektedir.

bir php sayfa üzerinden toplu mail göndermek hiç sağlıklı bir durum değil bağlantının kopması durumunda mailler tekrar gönderilmez yada aynı kişiye birden fazla mail gidebilir gibi ciddi rahatsızlık verici sorunlar çıkabilir.

 
Gönderildi : 12/07/2012 19:59

(@MuratCileli)
Gönderiler: 20
Eminent Member
 

Size katılıyorum Mustafa Bey. Ben de toplu e-posta gönderimi için web tabanlı platformdan vazgeçip masaüstü uygulamaya yöneldim. Bir süre Delphi ile kendi yazdığım basit bir uygulamayı kullandım daha sonra Atomic Mail Sender'ı kullanmaya başladım.

 
Gönderildi : 13/07/2012 05:26

(@RagipUNAL)
Gönderiler: 171
Estimable Member
 

Bülten yazılımı kesinlikle web tabanlı olmalı. Neden diyecekseniz, kaç kişi mailini açtı, kaç kişi tekrar açtı okudu, içerisinden hangi linklere tıklandı ve kimler tıkladı. Kaç kişi listeden çıktı. Hangi mailingden sonra çıktı. Bunların hepsinin cevabı için web tabanlı olmalı ve sql ile herveriyi yazmalı. Gönderimlerde dakikada kaç mail göndereceksiniz onu bir ayar dosyasına yazmalısınız. Birde sunucuda crontab olmalı. Eğer script kendi sunucunuzda ise cron kurup dakikada bir scripti çalıştırabilirsiniz. Değilsede ziyaret ettirebilirsiniz tarayıcı vasıtasıyla. Connection 1 in üstüne çıkmasına gerek yok. Serverınız dakika kaç tane basarsa bassın iş bitirici mail serverınızdır. Mailleriniz sırada bekler nasıl olsa. RBL e düşmemek için unsubscribe linkini mutlak koymalısınız. O da yetmez, reverse dns ayarların tam olmalı. Bu iş için sıfırdan script yazmak çok zahmeli olur benim tavsiyem piyasadaki yazılımları kullanmanızdır. Unutmadan yazdığınız makalenin spam kelimeme içermemesinide kontrol etmelisiniz. Unuttuğum bir nokta birde smtp 25 veya 587 portlarını türktelekom kapatır. Neye göre kapatıyor bilmiyorum ama açtırmanız gerekecektir birde blacklistleri hergün kontrol edip listeye ekliyseniz çıkartmaya çalışmalısınız.

 
Gönderildi : 16/07/2012 21:01

Paylaş: