Anasayfa » Forum

"Gerekli bir v...
 

"Gerekli bir veya daha fazla parametre için girilen değer yok." Hatası.  

  RSS
Burak SANDAL
(@BurakSANDAL)
Üye

Merhabalar;

C#'ta yaptığım personel takip programında personel bilgi formunu access mdb
veritabanına bağlarken bu hatayı alıyorum.Tabloları, kolonları kontrol ettim,bi
sorun bulamadım.Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Using System;

Using System.Collections.Generic;

Using System.ComponentModel;

Using System.Data;

Using System.Drawing;

Using System.Linq;

Using System.Text;

Using System.Windows.Forms;

Using System.Data.OleDb;

Using System.IO;

namespace

Şener_Makina_Personel_Takip_Programı

{

public partial class frm_kayit : Form

{

OleDbConnection bag = new OleDbConnection("Provider=Microsoft.jet.Oledb.4.0;data
source=SenerMakinaPersonelTakipProgramı.mdb");

public frm_kayit()

{

InitializeComponent();

}

private void toolStripButton1_Click(object sender, EventArgs e)

{

Form frm_anamenü = new frm_anamenü();

frm_anamenü.Show();

this.Hide();

}

private void button1_Click(object sender, EventArgs e)

{

bag.Open();

OleDbCommand kaydet = new OleDbCommand ("insert into
personelbilgiformu(tckimlik,ad,soyad,gorev,eposta,adres,evtel,ceptel,dogumtarihi,isealmatarihi,kangrubu,acildurumdaaranacakkisi)
values ("+txt_TC_no.Text+","+textBox1.Text+","+txt_soyad.Text+","+txt_gorev.Text+","+txt_eposta.Text+","+txt_adres.Text+","+txt_ev_tel
.Text+","+txt_cep_tel.Text +","+textBox2.Text+","+textBox3.Text+","+txt_kan.Text+","+txt_acil
.Text +")",bag);

kaydet.ExecuteNonQuery(); //Bu satrıda alıyorum hatayı.

bag.Close();

}

}

}

 

Alıntı
Gönderildi : 26/11/2011 17:30
Kenan İLGÜN
(@kenanilgun)
Üye Forum Yöneticisi

OleDbCommand kaydet = new OleDbCommand("insert into personelbilgiformu(tckimlik,ad,soyad,gorev,eposta,adres,evtel,ceptel,dogumtarihi,isealmatarihi,kangrubu,acildurumdaaranacakkisi) values ('1', '1', '1', '1', '1', '1', '1', '1', '1', '1', '1', '1')", bag);

 SQL Insert komutu ile yaptığım örnek projede herhangi bir hata almadım. Lütfen veritabanınızı kontrol edermisiniz.

Örnek Proje;
http://hotfile.com/dl/136123179/7417186/BSANDALFormApp.rar.html 

Not : Application tarafından yaptığınız çalışma esnasında lütfen access veritabanınızı kapatarak yapınız. Aksi taktirde bu gibi hatalarıda alabilirsiniz ve debug yaparak hataya bağlı nedenleri araştırabilirsiniz. 
Veritabanı BSANDALFormApp\BSANDALFormApp\bin\Debug\DB.mdb kısmındadır.

CevapAlıntı
Gönderildi : 27/11/2011 18:31
Burak SANDAL
(@BurakSANDAL)
Üye

Kenan Bey ilginize çok çok teşekkür ederim. Fakat ben textBoxlardaki ve datetimePickerlerdeki textlerimi veritabanına aktarmak istiyorum.Onuda gösterirseniz çok sevinirim.

Saygılarımla;

CevapAlıntı
Gönderildi : 27/11/2011 23:35
Kenan İLGÜN
(@kenanilgun)
Üye Forum Yöneticisi

Burak bey

Veritabanı sütun tipleri burada önemlidir.

OleDbCommand satırında kullandığınız SQL komutu içerisinde "+TextBox1.text+" olarak değer giriyorsunuz. Access veritabanında sütun özelliğiniz metin tipinde ise '"+TextBox1.Text+"' olarak girmeniz gerekmektedir. Tırnaklama hatası mevcuttur. Burada yapılan hatayı yeni gördüm.
Örnek : INSERT INTO personelbilgiformu(evtel) VALUES ('"+txt_ev_tel.Text+"')

 Veritabanında tarih kısımları metin tipinde ayarlandı ise dateTimePicker1.Value.ToString("dd.MM.yyyy") şeklinde format tipini istediğiniz gibi değiştirerek girişini sağlıyabilirsiniz. Tarih formatında ayarlandı ise sadece "dateTimePicker1.Value" olarak yazabilirsiniz.

CevapAlıntı
Gönderildi : 28/11/2011 03:00
Burak SANDAL
(@BurakSANDAL)
Üye

Çok teşekkür ederim Kenan Bey. Bi sorum daha olacak. Veritabanına yaptığım kayıtları Personel bilgileri sayfasında göstercem bunu nasıl yapabilirim.İlginize çok teşekkür ederim.

CevapAlıntı
Gönderildi : 28/11/2011 20:05
Kenan İLGÜN
(@kenanilgun)
Üye Forum Yöneticisi

Ne tür bir proje geliştiriyorsunuz öğrenmek isterim ki ona göre size yardımcı olurum Burak bey, ekran görüntüleri vb. gibi örneklerinizi burada paylaşabilirseniz sevinirim.

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 29/11/2011 00:50
Burak SANDAL
(@BurakSANDAL)
Üye

Merhabalar Kenan Bey;

Ben projemi anlatayım size, maaşlar personelin yaptığı parça sayısına göre olacak. Gün sonunda personel programa girip yaptıgı parça sayısını yazacak. Ay sonunda ise datetimepickerlerle tarih aralığı seçilecek ve maaş hesaplanacak.

Maaş hesaplama işlemlerini nasıl yapabiliriz bu konuda hiç bir fikrim yok. Yardımlarınızı bekliyorum.

Projeyi indirmek için:

http://www.upload.gen.tr/d.php/www/2wn5qpzd/__ener_Makina_Personel_Takip_Program__.rar.html

Saygılarımla;

CevapAlıntı
Gönderildi : 30/11/2011 17:14
Kenan İLGÜN
(@kenanilgun)
Üye Forum Yöneticisi

Yalnız bu konulara girersem projeyi üstlenmiş olurum sanırım 🙂 

CevapAlıntı
Gönderildi : 30/11/2011 20:01
Burak SANDAL
(@BurakSANDAL)
Üye

Bence bi mahsuru yok. Sonuçta ben bu projeden bi gelir elde etmiyorum. Kendimi geliştirmek amaçlı yapıyorum. Ben sizden bi fikir almak istemiştim. Yardımcı olursanız çok sevinirim. 

Saygılarımla; 

CevapAlıntı
Gönderildi : 01/12/2011 01:04
Paylaş:

Lütfen Giriş yap yada Kayıt ol